Nyttårsstatistikk: 8,081 millioner innbyggere i Israel

Tall fra Statistisk sentralbyrå på det jødiske årets siste dag, viser at Israel har omlag 8.081.000 innbyggere. 75,1 prosent er jøder og 20,7 prosent er arabere.

Ultra-ortodoks mann i Jerusalems gater (Illustrasjon: Montecruz Foto, flickr.com)
Ultra-ortodoks mann i Jerusalems gater (Illustrasjon: Montecruz Foto, flickr.com)

I året som har gått (5773 etter jødisk kalender) har Israel fått 148.000 flere statsborgere enn på samme tid i fjor. 160.749 nye babyer ble født, mens 19.968 gjennomførte “aliyah“. Landet består nå av 8,081 millioner borgere, hvor 7,9332 milloner av dem er bosatt i Israel. Det viser de årlige “nyttårstallene” fra Statistisk sentralbyrå (SSI).

Men tallene avviker noe fra tallene immigrasjonsmyndighetene opererer med. De mener at det totalt er 8.730.000 personer i verden som kan kalle seg israelere. Årsaken til avviket skal ifølge Yedioth Aharonoth skyldes, at en del israelere i utlandet ikke registreres på statistikken til SSI.

Mandag kveld innledes feiringen av to av jødedommens helligste dager, Rosh Hashana (“Årets [over]hode”). Ifølge tradisjonen er dette feiringen av at Gud skapte Adam og Eva og representerer nyttårsfeiringen etter jødisk kalender. Det er en festfeiring som innleder ti dager med syndsbekjennelse og omvendelse, for å be Gud om nåde. På den avsluttende dagen, Yom Kippur, skriver Gud ned hvert menneskes skjebne og dom for det nye året i livets bok.

Forrige artikkelArabiske skoler i Øst-Jerusalem får israelsk pensum
Neste artikkel2 millioner har flyktet fra Syria
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no