Nyttårsstatistikk: 8,081 millioner innbyggere i Israel

Tall fra Statistisk sentralbyrå på det jødiske årets siste dag, viser at Israel har omlag 8.081.000 innbyggere. 75,1 prosent er jøder og 20,7 prosent er arabere.
Ultra-ortodoks mann i Jerusalems gater (Illustrasjon: Montecruz Foto, flickr.com)
Ultra-ortodoks mann i Jerusalems gater (Illustrasjon: Montecruz Foto, flickr.com)

I året som har gått (5773 etter jødisk kalender) har Israel fått 148.000 flere statsborgere enn på samme tid i fjor. 160.749 nye babyer ble født, mens 19.968 gjennomførte «aliyah«. Landet består nå av 8,081 millioner borgere, hvor 7,9332 milloner av dem er bosatt i Israel. Det viser de årlige «nyttårstallene» fra Statistisk sentralbyrå (SSI).

Men tallene avviker noe fra tallene immigrasjonsmyndighetene opererer med. De mener at det totalt er 8.730.000 personer i verden som kan kalle seg israelere. Årsaken til avviket skal ifølge Yedioth Aharonoth skyldes, at en del israelere i utlandet ikke registreres på statistikken til SSI.

Mandag kveld innledes feiringen av to av jødedommens helligste dager, Rosh Hashana («Årets [over]hode»). Ifølge tradisjonen er dette feiringen av at Gud skapte Adam og Eva og representerer nyttårsfeiringen etter jødisk kalender. Det er en festfeiring som innleder ti dager med syndsbekjennelse og omvendelse, for å be Gud om nåde. På den avsluttende dagen, Yom Kippur, skriver Gud ned hvert menneskes skjebne og dom for det nye året i livets bok.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise