Mange trafikkdrepte arabere

Arabiske statsborgere er sterkt overrepresentert blant trafikkdrepte i Israel, særlig under fastemåneden ramadan.

Morgenrushet inn og ut av Tel Aviv (Illustrasjon: Ron Almog, flickr.com)
Morgenrushet inn og ut av Tel Aviv (Illustrasjon: Ron Almog, flickr.com)

I 2012 var det en nedgang i trafikkulykker i Israel. Men dette året har antallet så langt økt.

Noe av det oppsiktsvekkende er at israelske arabere er sterkt overrepresentert blant trafikk-drepte. De utgjør ca. 20 % av befolkningen. Men 45 % av de trafikkdrepte er arabere. Og ca. 50 % av ungdommer som er innblandet i bilulykker, kommer fra den arabiske sektoren. I den hellige muslimske måneden ramadan, hvor praktiserende muslimer faster hele dagen, var arabiske sjåfører innblandet i ikke mindre enn 71 % av ulykkene.

Ordføreren i den arabiske byen Baka, Morsi Abu-Moch, skyldte de store ulykkestallene på dårlig infrastruktur og dårlig vedlikeholdte veier, med mangel på skilt. Men han innrømte at Baka kommune fikk mer enn 170 millioner kroner i fjor til å forbedre veiene.

Sikkerhetsminister Yitzhak Aharonovich (Foto: Knesset.gov.il)
Sikkerhetsminister Yitzhak Aharonovich (Foto: Knesset.gov.il)

Sikkerhetsminister Yitzhak Aharonovich nevnte både kultur og infrastruktur som årsaker til at så mange arabere dør i trafikken. En annen grunn han gir er at det er få arabiske politifolk [det må vel bety at det også er få kontroller av fart og kjøring ellers]. Han oppfordrer arabisk ungdom til å søke seg inn i politiet.

Men i kommentarfeltet, der leserne skriver anonymt, er det klar tale fra flere. En skriver: Veiene i nord er glimrende hvis du ikke kjører vilt og tar krappe svinger i 120 km/t. En annen skriver: Araberne kjører som gale uten å bry seg om loven.

Kilde: En artikkel av Hassan Shaalan på ynetnews.com 18. november 2013.

 

 

 

 

Forrige artikkel– Netanyahu skaper unødvendig Iran-panikk
Neste artikkelLegesjekk hvor som helst
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no