Uvær i Israel

I slutten av forrige uke opplevde Israel og nabolandene et av de verste uvær de siste tiår.
Ultraortodokse jøder i Mea She'arim skynder seg hjem for å unngå vinterstormen. (Foto: Miriam Mezzera, flickr.com)
Ultraortodokse jøder i Mea She'arim skynder seg hjem for å unngå vinterstormen. (Foto: Miriam Mezzera, flickr.com)

Torsdag og fredag 12.-13. desember var Israel utsatt for det verste uværet på flere tiår. Det var sterk vind. I Jerusalem falt det 40-60 cm snø. Hovedstaden var avstengt fra omverdenen, både veier og jernbanen var stengt. Også mange veier inne i Jerusalem, og ellers i landet, var stengt i kortere eller lengre tid. Tusenvis av biler snødde inne, og bileierne måtte forlate dem. Ben Gurion flyplass ble stort sett holdt åpen.

Mange trær falt ned, noen slik at de kuttet strømledninger. Titusener av familier var uten strøm i kortere eller lengre tid, noen tusen i flere dager. Skolene var stengt. Sykehusene kunne bare ta de pasientene det hastet mest med. Mandag, når vi skriver dette, er deler av landet fremdeles uten strøm, og skolene i Jerusalem og mange andre kommuner er fremdeles stengt.

Temperaturen har stort sett vært over null, slik at snøen smelter. Men noen steder har temperaturen falt under null, slik at det er blitt meget glatt.

Både forsvaret, politiet, nødetatene og en rekke frivillige organisasjoner stilte opp for å hjelpe dem som hadde strandet og ikke kom seg hjem, eller som av andre grunner sultet eller frøs. Mange inviterte fremmede folk inn i sitt eget hjem. Tusener av måltider, også med varm mat, ble delt ut.

Også Safed i Galilea var i en periode avstengt, og med lignende problemer som Jerusalem. Store deler av landet, fra Golan til Negev, ble berørt mer og mindre av uværet. Det rammet også nabolandene.

På den positive siden bidrar uværet til å bedre vannsituasjonen ytterligere.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise