Uvær i Israel

I slutten av forrige uke opplevde Israel og nabolandene et av de verste uvær de siste tiår.

Ultraortodokse jøder i Mea She'arim skynder seg hjem for å unngå vinterstormen. (Foto: Miriam Mezzera, flickr.com)
Ultraortodokse jøder i Mea She'arim skynder seg hjem for å unngå vinterstormen. (Foto: Miriam Mezzera, flickr.com)

Torsdag og fredag 12.-13. desember var Israel utsatt for det verste uværet på flere tiår. Det var sterk vind. I Jerusalem falt det 40-60 cm snø. Hovedstaden var avstengt fra omverdenen, både veier og jernbanen var stengt. Også mange veier inne i Jerusalem, og ellers i landet, var stengt i kortere eller lengre tid. Tusenvis av biler snødde inne, og bileierne måtte forlate dem. Ben Gurion flyplass ble stort sett holdt åpen.

Mange trær falt ned, noen slik at de kuttet strømledninger. Titusener av familier var uten strøm i kortere eller lengre tid, noen tusen i flere dager. Skolene var stengt. Sykehusene kunne bare ta de pasientene det hastet mest med. Mandag, når vi skriver dette, er deler av landet fremdeles uten strøm, og skolene i Jerusalem og mange andre kommuner er fremdeles stengt.

Temperaturen har stort sett vært over null, slik at snøen smelter. Men noen steder har temperaturen falt under null, slik at det er blitt meget glatt.

Både forsvaret, politiet, nødetatene og en rekke frivillige organisasjoner stilte opp for å hjelpe dem som hadde strandet og ikke kom seg hjem, eller som av andre grunner sultet eller frøs. Mange inviterte fremmede folk inn i sitt eget hjem. Tusener av måltider, også med varm mat, ble delt ut.

Også Safed i Galilea var i en periode avstengt, og med lignende problemer som Jerusalem. Store deler av landet, fra Golan til Negev, ble berørt mer og mindre av uværet. Det rammet også nabolandene.

På den positive siden bidrar uværet til å bedre vannsituasjonen ytterligere.

 

Forrige artikkel“Æresdrap” økende i de palestinske områdene
Neste artikkelJordan stenger for Hamas
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no