Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kristne i Israel overrepresentert ved høyere studier

Barn i Kfar Kana i Nord-Israel julen 2011. (Foto: Max Nathans, flickr.com)
Barn i Kfar Kana i Nord-Israel julen 2011. (Foto: Max Nathans, flickr.com)
Ifølge offisiell statistikk bor det omkring 161.000 kristne i Israel. De kristne får færre barn og gjør det bedre akademisk enn andre grupper.

På Israels radio (IBA, engelsk) kl. 12:30 25. desember 2013 var det et innslag om kristne i Israel. Når vi kommer til detaljer i tallene, kan det sikkert være ulike oppfatninger, blant annet av hvem som skal regnes som kristne. Men her kommer noen opplysninger fra statistikken.

Det bor omtrent 161.000 kristne i Israel, nesten 80 prosent av dem er arabere. De som ikke er arabere, er for det meste innvandret sammen med jøder fra det tidligere Sovjetunionen (for eksempel at mannen i ekteskapet var jøde og fikk komme til Israel, og da fikk også hans kristne kone bli med). Noen er også statsborgere i andre land.

For to år siden var det registrerte antallet kristne 154.500.

84 prosent av de kristne araberne bor i Nord-Israel. 9,5 prosent bor i Jerusalem-området. Nasaret (vel 22.000), Haifa (vel 14.000), Jerusalem (nesten 12.000) og Shefar Am (9.600) har de største kristne befolkningsgruppene.

Kristne par gifter seg forholdsvis seint, og de får få barn. Median-alderen for kristne menn ved første ekteskap er 28,9 år. Det er ett år høyere enn jøder og drusere og tre år høyere enn muslimske menn. Median-alderen for kristne kvinner ved første gangs ekteskap var 24,4 år, halvannet år yngre enn jødiske kvinner, to år eldre enn drusiske kvinner og tre år eldre enn muslimske kvinner. Kristne kvinner får gjennomsnittlig 2,2 barn, det er lavere enn noen andre religiøse grupper i Israel.

Kristne barn gjør det bedre på skolen enn noen annen gruppe. En større del av dem kvalifiserer seg for studier enn både jødene og andre grupper.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart