En tredjedel av Jerusalems bybane-vogner rammet av hærverk

Israels første bybane, som sammenføyer jødiske og arabiske nabolag i byen, er rammet av massive hærverk gjennom sommeren.

Trikken i Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Trikken i Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Tirsdag var bare 15 av de 23 vognene til bybanen i Jerusalem i drift, skriver Times of Israel. Resten av vognene er satt ut av spill av hærverk. Mens militæroperasjonen i Gaza har pågått, har dette offentlige transportsystemet til stadighet blitt utsatt for både steinkasting, brannbomber og andre angrep.

Noen av banens stasjoner, som Shuafat nord i Jerusalem, har blitt ødelagt en rekke ganger.

Hærverkene startet for alvor etter at en arabisk tenåring ble drept i juli av jødiske ekstremister som på eget initiativ ville hevne kidnappingen og drapene på de tre jødiske tenåringsguttene i juni, ugjerninger Hamas nå har vedgått at de sto bak.

Tirsdag advarte selskapet som driver banen, CityPass, om at passasjerene måtte forvente forsinkelser på grunn av ødeleggelsene.

– Vi har færre vogner tilgjengelig enn det vi trenger, og må derfor redusere trafikken på alle linjene, opplyste selskapet.

Jerusalem er den første byen i Israel som har fått bybane, og prosjektet har blitt sett på som et symbol på fredelig sameksistens, fordi banen sammenføyer arabiske og jødiske nabolag i byen.

Forrige artikkelFolketomme byer i Sør-Israel
Neste artikkelFatah-leder: – Hvem stanser deg fra å slakte en bosetning?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/