En tredjedel av Jerusalems bybane-vogner rammet av hærverk

Israels første bybane, som sammenføyer jødiske og arabiske nabolag i byen, er rammet av massive hærverk gjennom sommeren.
Trikken i Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Trikken i Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Tirsdag var bare 15 av de 23 vognene til bybanen i Jerusalem i drift, skriver Times of Israel. Resten av vognene er satt ut av spill av hærverk. Mens militæroperasjonen i Gaza har pågått, har dette offentlige transportsystemet til stadighet blitt utsatt for både steinkasting, brannbomber og andre angrep.

Noen av banens stasjoner, som Shuafat nord i Jerusalem, har blitt ødelagt en rekke ganger.

Hærverkene startet for alvor etter at en arabisk tenåring ble drept i juli av jødiske ekstremister som på eget initiativ ville hevne kidnappingen og drapene på de tre jødiske tenåringsguttene i juni, ugjerninger Hamas nå har vedgått at de sto bak.

Tirsdag advarte selskapet som driver banen, CityPass, om at passasjerene måtte forvente forsinkelser på grunn av ødeleggelsene.

– Vi har færre vogner tilgjengelig enn det vi trenger, og må derfor redusere trafikken på alle linjene, opplyste selskapet.

Jerusalem er den første byen i Israel som har fått bybane, og prosjektet har blitt sett på som et symbol på fredelig sameksistens, fordi banen sammenføyer arabiske og jødiske nabolag i byen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise