Home Samfunnsliv 800.000 fattige barn i Israel

800.000 fattige barn i Israel

Mer enn ett av tre barn i Israel lever under fattigdomsgrensen. Blant i-landene i verden har Israel den fjerde høyeste andelen fattige barn, viser en ny rapport fra UNICEF.

UNICEFs nye rapport viser at mer enn ett av tre israelske barn lever i fattigdom.
UNICEFs nye rapport viser at mer enn ett av tre israelske barn lever i fattigdom.

Rapporten viser at hele 35,6 prosent av barna i Israel nå lever i fattigdom. Det betyr at dette gjelder om lag 800.000 barn – mer enn ett av tre.

I den industrialiserte verden er det bare i tre land at det står verre til: Hellas (40,5 prosent), Latvia (38,2 prosent) og Spania (36,3 prosent).

Det samme tallet bekreftes av Israels nasjonale forsikringsinstitutts siste rapport om fattigdom. Den forteller at 439.000 israelske familier er fattige, til sammen 1.754.700 personer – blant dem 817.200 barn.

UNICEF-rapporten som presenterer tall for 2012 ble lansert tirsdag, og har fokus på hvordan finanskrisen som slo til i 2008 har rammet barna. Den forteller at 2,6 millioner flere barn i den rikeste delen av verden har blitt fattige siden 2008, og at antall barn som nå lever under fattigdomsgrensen er 76,5 millioner. 23 av de 41 landene som er omtalt i rapporten har hatt betydelig økning i barnefattigdom etter 2008. I Israel har økningen i barnefattigdom siden 2008 vært marginal, med 0,55 prosent, da andelen fattige barn allerede den gang var på 35,1 prosent.

Rapporten påviser også at Israel har den høyeste andelen arbeidsledige ungdommer i alderen 15 til 24 år. 30,7 prosent av befolkningen i denne aldersgruppen er ikke sysselsatt verken med arbeid, skolegang eller annen form for opplæring. Dette tallet lar seg imidlertid delvis forklare av at mange tar seg en pause etter den toårige obligatoriske militærtjenesten før de går i gang med studier eller arbeid, skriver Ynetnews.com.

Direktøren for UNICEF i Israel, Jonny Cline, slår alarm om barnefattigdommen i landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Denne rapporten er en varsellampe for Israel. Vi må sette barna i fokus, for å unngå ytterligere forverring, og sørge for langsiktig forandring, kommenterer han.

Fattigdomsgrensen i Israel er i rapporten definert som 50 prosent av medianinntekten for en familie: 2.256 shekel, eller om lag 4.000 norske kroner, per person per måned.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

0

Your Cart