Hva er det vanligste guttenavnet i Israel?

Kanskje du får deg en overraskelse når du ser hvem som troner øverst på listen?
En arabisk gutt i landsbyen Jisr az-Zarqa. (Illustrasjonsfoto: Victor Bezrukov, flickr.com)
En arabisk gutt i landsbyen Jisr az-Zarqa. (Illustrasjonsfoto: Victor Bezrukov, flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Statistisk sentralbyrå i Israels har offentliggjort tre lister over de vanligste navnene i Israel. Ei liste over jødiske navn, ei liste over muslimske navn og ei liste over navn totalt.

Det viser seg da at det aller vanligste guttenavnet i Israel er Mohammad. 15,65 % av muslimske gutter heter det. Det nest vanligste guttenavnet er Noam. 2,36 % av jødiske gutter heter det.

De neste jødiske guttenavnene er Uri, Itay og Yossef. De mest populære guttenavnene blant muslimene er – etter Mohammad – Ahmed, Omar og Yusuf.

De mest populære navnene på jødiske jenter er Noah, Shira og Tamar. De mest populære navnene på muslimske jenter er Jana, Miriam og Aleen.

Navnet Josef, i ulike varianter, ligger høyt både blant jøder og muslimer. Amir og Omer er også vanlig i begge gruppene, men ikke så vanlig.

Omkring 20 prosent av Israels befolkning er muslimer. Israel er verdens beste land for arabere, sier den israelske diplomaten George Deek.

Kilde: En artikkel av Yaron Druckman fra 21. november 2014 på ynetnews.com.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelGamle minner fra Gaza
Neste artikkelTiltak mot ensomme terrorister
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise