Gir gratis kurs til arabiske kvinner som vil bli bussjåfør

Israelske busselskaper har et stort problem med å rekruttere nok ansatte. De mangler rundt 1500 bussjåfører. Med stipend lokker Samferdselsdepartementet arabiske kvinner til å sette seg bak rattet.

Illustrasjonsfoto via i24new.com.
Illustrasjonsfoto via i24new.com.

Mindre enn 30 prosent av arabiske kvinner deltar i det israelske arbeidslivet. Selv om deltakelsen er økende, er det likevel lavt til tross for regjeringens innsats.

Disse to faktaene har ført til et nytt initiativ fra Samferdselsdepartementet for å få arabiske kvinner til å kjøre bussene.

I tillegg til kjøreopplæring for buss, vil kvinnene også få gratis kurs i hebraisk, kundebehandling og teknisk kunnskap om busser.

Det arabiske busselskapet Afifi har allerede forpliktet seg til å ansette de kvinnelige kandidatene på bussrutene de kjører i Nasaret-området.

Rekrutteringen av arabiske kvinner som bussjåfører er fortsatt kontroversiell, særlig for det hovedsakelig tradisjonelle arabiske storsamfunnet. Mange andre israelere har også ansett dette yrket som noe som tilhører mannen.

Til tross for dette har de involverte israelske myndighetene bestemt seg for å gjennomføre initiativet. De viser blant annet til at kvinnelige sjåfører ofte er mer forsiktige sjåfører enn menn.

Regjeringen vil betale for opplæringen som varer i 3,5 måneder og gir i tillegg et stipend på rundt 8000 kroner (4000 shekel) per måned.

Deltakerne er forpliktet til å arbeide som bussjåfør i minst ett år. Planen er at kvinnene i starten skal kjøre bussruter innenfor eller mellom arabiske byer og områder. Det vil ofte bety at de kan arbeide i nærheten av hjemmet og med bekvem arbeidstid.

Kilde: I24news fra 2. desember 2014 som siterer fra en artikkel i Ha’aretz.

Forrige artikkelNetanyahu: – Venstresiden har ikke kontakt med virkeligheten
Neste artikkelBrende i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.