Ultraortodoks avis fjernet Merkel og kvinnelig ordfører i Paris

Den ultraortodokse avisen HaMevaser i Israel trykket et manipulert bilde av lederne som deltok i marsjen i Paris søndag.

Den ultraortodokse avisen HaMevaser fjernet alle kvinner fra lederbildet i Paris.
Den ultraortodokse avisen HaMevaser fjernet alle kvinner fra lederbildet i Paris.

For deler av den ultraortodokse bevegelsen i Israel er det viktig å holde kvinner borte fra offentlighetens øyne. Dette ble veldig synlig mandag, da den ultraortodokse avisen HaMevaser trykket et bilde av internasjonale ledere som deltok i minnemarsjen i Paris dagen før.

Originalbildet ser slik ut.

paris-leader-march-large

Den manipulerte utgaven som ble trykket i avisen ser slik ut.

haredi-paper

Tysklands rikskansler Angela Merkel er borte. Men det er ikke det eneste merkel-ige. Også kvinnen som stod arm i arm med Torbjørn Jagland, Paris-ordfører Anne Hidalgo, er borte. I venstre kant er bildet ganske enkelt kuttet, slik at Federica Mogherini, EUs nye utenrikssjef, er borte fra bildet.

Tina Nguyen på nettsiden Mediaite.com har påpekt også andre tydelige spor av Photoshop.

– Det er flaut at vår egen religiøse ekstremisme kommer i fokus, kommenterer Allison Kaplan Sommer i Ha’aretz. Avisen HaMevaser er grunnlagt av Knesset-medlem Meir Porush fra partiet United Torah Judaism.

Avisens kritikere merker seg at kvinnene ble fjernet, mens palestinernes president Mahmoud Abbas ble funnet verdig til å forbli i bildet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise