Ultraortodoks avis fjernet Merkel og kvinnelig ordfører i Paris

Den ultraortodokse avisen HaMevaser i Israel trykket et manipulert bilde av lederne som deltok i marsjen i Paris søndag.

Den ultraortodokse avisen HaMevaser fjernet alle kvinner fra lederbildet i Paris.
Den ultraortodokse avisen HaMevaser fjernet alle kvinner fra lederbildet i Paris.

For deler av den ultraortodokse bevegelsen i Israel er det viktig å holde kvinner borte fra offentlighetens øyne. Dette ble veldig synlig mandag, da den ultraortodokse avisen HaMevaser trykket et bilde av internasjonale ledere som deltok i minnemarsjen i Paris dagen før.

Originalbildet ser slik ut.

paris-leader-march-large

Den manipulerte utgaven som ble trykket i avisen ser slik ut.

haredi-paper

Tysklands rikskansler Angela Merkel er borte. Men det er ikke det eneste merkel-ige. Også kvinnen som stod arm i arm med Torbjørn Jagland, Paris-ordfører Anne Hidalgo, er borte. I venstre kant er bildet ganske enkelt kuttet, slik at Federica Mogherini, EUs nye utenrikssjef, er borte fra bildet.

Tina Nguyen på nettsiden Mediaite.com har påpekt også andre tydelige spor av Photoshop.

– Det er flaut at vår egen religiøse ekstremisme kommer i fokus, kommenterer Allison Kaplan Sommer i Ha’aretz. Avisen HaMevaser er grunnlagt av Knesset-medlem Meir Porush fra partiet United Torah Judaism.

Avisens kritikere merker seg at kvinnene ble fjernet, mens palestinernes president Mahmoud Abbas ble funnet verdig til å forbli i bildet.

Forrige artikkelEtter terroren i Frankrike
Neste artikkelObama: – Palestinske myndigheter er ikke en stat
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.