Israel har sendt hjelpemannskaper til Nepal

260 hjelpearbeidere er på vei fra Israel til Nepal. Der skal de bidra i redningsarbeidet etter jordskjelvtragedien, og sette opp et eget feltsykehus for å hjelpe ofrene.

IDFs del av det israelske teamet går om bord på flyet til Nepal. (Foto: IDF)
IDFs del av det israelske teamet går om bord på flyet til Nepal. (Foto: IDF)

Dødstallene etter jordskjelvet som lørdag rammet området rundt Nepals hovedstad Katmandu, har mandag passert 4.000 ifølge internasjonale nyhetsbyråer. Over 6.500 skal være skadet, og titusener må sove under åpen himmel etter at hjemmene har rast sammen. Skjelvet nådde hele 7,8 på Richters skala.

Det israelske forsvaret og Magen David Adom har sammen med hjelpeorganisasjonene IsraAID og Tevel B’Tzedek mobilisert et massivt bidrag til hjelpearbeidet, ifølge Times of Israel. Totalt er 260 personer med i det israelske teamet som nå er på vei. 60 av dem er kompetente redningsarbeidere som skal være med på letingen etter overlevende. 40 av dem er leger og sykepleiere, og de resterende er annet helsefaglig personell og nødhjelpsarbeidere som blant annet skal dele ut mat, vann og nødvendig sanitærutstyr til trengende.

I løpet av 12 timer etter ankomst regner de med å ha fått satt opp feltsykehuset de skal drive. Der vil de ha kapasitet til å behandle 200 pasienter daglig. Sykehuset vil inkludere blant annet operasjonsrom og røntgenutstyr. Teamet reiste mandag.

– Dere sendes ut på et viktig oppdrag. Dette er Israels sanne ansikt – en stat som kommer til hjelp for dem som er langt borte i slike øyeblikk som dette. Lykke til. Vi stoler på dere, sa statsminister Benjamin Netanyahu til teamet før avreisen.

Forrige artikkelFN-rapport med kritikk til både Hamas og Israel
Neste artikkel– Israels krigføring er et eksempel til etterfølgelse
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/