Israel har sendt hjelpemannskaper til Nepal

260 hjelpearbeidere er på vei fra Israel til Nepal. Der skal de bidra i redningsarbeidet etter jordskjelvtragedien, og sette opp et eget feltsykehus for å hjelpe ofrene.
IDFs del av det israelske teamet går om bord på flyet til Nepal. (Foto: IDF)
IDFs del av det israelske teamet går om bord på flyet til Nepal. (Foto: IDF)

Dødstallene etter jordskjelvet som lørdag rammet området rundt Nepals hovedstad Katmandu, har mandag passert 4.000 ifølge internasjonale nyhetsbyråer. Over 6.500 skal være skadet, og titusener må sove under åpen himmel etter at hjemmene har rast sammen. Skjelvet nådde hele 7,8 på Richters skala.

Det israelske forsvaret og Magen David Adom har sammen med hjelpeorganisasjonene IsraAID og Tevel B’Tzedek mobilisert et massivt bidrag til hjelpearbeidet, ifølge Times of Israel. Totalt er 260 personer med i det israelske teamet som nå er på vei. 60 av dem er kompetente redningsarbeidere som skal være med på letingen etter overlevende. 40 av dem er leger og sykepleiere, og de resterende er annet helsefaglig personell og nødhjelpsarbeidere som blant annet skal dele ut mat, vann og nødvendig sanitærutstyr til trengende.

I løpet av 12 timer etter ankomst regner de med å ha fått satt opp feltsykehuset de skal drive. Der vil de ha kapasitet til å behandle 200 pasienter daglig. Sykehuset vil inkludere blant annet operasjonsrom og røntgenutstyr. Teamet reiste mandag.

– Dere sendes ut på et viktig oppdrag. Dette er Israels sanne ansikt – en stat som kommer til hjelp for dem som er langt borte i slike øyeblikk som dette. Lykke til. Vi stoler på dere, sa statsminister Benjamin Netanyahu til teamet før avreisen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise