Ti millioner israelere før 2030

Folketallet i Israel har passert 8,4 millioner.

Franske jøder forlater Paris på vei til Israel. (Illustrasjonsfoto: Jewish Agency / Flickr.com)
Franske jøder forlater Paris på vei til Israel. (Illustrasjonsfoto: Jewish Agency / Flickr.com)

Israels statistiske sentralbyrå opplyser at befolkningstallet i Israel nå er oppe i 8.412.000. Det er en økning på 158.000 i løpet av det siste året. Befolkningsveksten er på 1,9 prosent. Statistikken ble lagt fram tirsdag i forbindelse med at jødisk nyttår feires i slutten av denne uken. Rapporten er referert på engelsk av blant andre Jerusalem Post.

Befolkningen fordeler seg slik:

  • 6,3 millioner jøder (74,9 prosent)
  • 1,746 millioner arabere (20,7 prosent)
  • 366.000 andre innbyggere (4,4 prosent)

Statistisk sentralbyrå beregner at Israels befolkningstall ligger an til å passere ti millioner mellom år 2025 og 2030.

Det siste året ble 168.000 barn født i Israel. 42.000 personer døde. Netto antall immigranter til Israel var 32.000. 28.000 av dem var jøder som gjorde aliyah, en økning på hele 35 prosent fra året før. 26 prosent av de jødiske immigrantene kom fra Ukraina, 25 prosent fra Frankrike, 21 prosent fra Russland og ni prosent fra USA.

Forrige artikkelPLO utsetter Oslo-annulleringen
Neste artikkelKlaus Wivel i MIFF Trondheim: Hvordan kristne blir presset ut av Midtøsten
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/