– Israel er best i verden på brannsikkerhet

Det fortalte direktøren for landets brann- og redningstjeneste Shahar Ayalon på et møte i nasjonalforsamlingen Knesset tirsdag 2. februar.
Direktør for Israels brann- og redningstjeneste Shahar Ayalon (Foto: Times of Israel)
Direktør for Israels brann- og redningstjeneste Shahar Ayalon (Foto: Times of Israel)

– I 2010 døde over 70 personer i branner, i 2011 var tallet 23, i 2013 var det 17 og i 2015 omkom ni personer i brann. Vi er i dag det mest brannsikre landet i verden målt i antall døde, fortalte Ayalon.

Årsaken til den dramatiske reduksjonen i antall omkomne er store investeringer i landets brannvesen. Det var særlig etter skogbrannen på Karmel-fjellet ved Haifa i desember 2010, der 44 personer ble brent til døde, at brannsikkerhet og brannslukking fikk økt prioritet.

– Vi har ansatt flere hundre brannmenn og investert 2 milliarder shekel (rundt 4,4 milliarder kroner). Vår responstid var 14 minutter i 2010 og i 2015 var den nede i seks minutter. Siden Karmel-katastrofen har ingen omkommet i skogbrann, fortalte Ayalon.

Røyk fra skogbrannen på Karmel i 2010 drev ut over Middelhavet (Foto: Geir Knutsen)
Røyk fra skogbrannen på Karmel i 2010 drev ut over Middelhavet (Foto: Geir Knutsen)

Kilde: Times of Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise