Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel markerte minnedagen for landets 23.447 falne soldater og terrorofre

Yom Hazikaron (Foto: Israels ambassade i Norge)
Yom Hazikaron (Foto: Israels ambassade i Norge)
Yom Hazikaron, minnedagen for falne soldater og terrorofre, startet tirsdag kveld kl. 20.00 med en sirene som kunne høres over hele landet.

Deretter stoppet landet opp i ett minutts stillhet. Israels flagg ble senket til halv stang.

Onsdag morgen klokken 11:00 lød sirenen på nytt i to minutter. Den markerte starten på offisielle minneseremonier og private sammenkomster på gravstedene for soldater og terrorofre. Det antas at over 1,5 millioner israelere besøkte 52 militære gravlunder i løpet av dagen.

 

Det er vanlig at en av de statlige tv-stasjonene i løpet av dagen lister opp navnet på alle falne siden 1860 i kronologisk rekkefølge. Hvert navn vises i rundt tre sekunder.

Israels ambassadør i Norge, Raphael Schutz, skrev følgende på sin Facebook-profil onsdag formiddag:

 

«Vi husker i dag de 23.447 soldatene og sivile som mistet livet i kampen for det jødiske folks rett til å leve i sin egen uavhengige og suverene stat. Denne lange kampen pågår fortsatt fordi våre fiender ennå ikke har gitt opp håpet om å utslette Israel fra jordens overflate.

Nesten alle israelere har personlig kjennskap til en av de falne, en slektning, en venn eller en nabo. Derfor er smerten i dag ikke bare nasjonal, men også svært nær og personlig. De pårørendes familier bærer med seg en dyp smerte og minner om deres kjære hele året igjennom. Denne dagen er intet unntak for dem.

For andre israelere er det også en dag for ettertanke over de forferdelige kostnadene i menneskeliv for vår uavhengighet, og å forsterke vår besluttsomhet om å gjøre Israel til et bedre sted. På den måten hedrer vi de falnes visjoner. Måtte deres sjel hvile i fred.»

 

Den sorgtunge minnedagen ble avsluttet rundt kl. 20:00 onsdag kveld med en brå overgang til festligheter og feiring av Yom Ha’atzmaut, Israels nasjonaldag.

 

Video fra IDF.

 

The Israel Project har laget denne minnevideoen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart