Israel vedtar ny nasjonal høytidsdag

Snart får israelerne en ny rød dag i kalenderen. Les hvilken.

En gruppe immigranter ankommer Israel. (Illustrasjonsfoto: Nefesh B' Nefesh.)
En gruppe immigranter ankommer Israel. (Illustrasjonsfoto: Nefesh B' Nefesh.)

I dag vedtar den israelske nasjonalforsamlingen Knesset et lovforslag om en ny offentlig høytidsdag: Aliyah-dagen. Aliyah er begrepet som brukes om at jøder i andre land flytter til Israel. Aliyah-dagen skal være et uttrykk for staten Israels takknemlighet til alle som i årenes løp har gjort aliyah, ifølge Ynetnews.com.

Dagen skal ifølge lovforslaget avholdes i den jødiske måneden Nissan, som faller på våren hvert år. Dagen skal markeres ved utdanningsinstitusjoner over hele landet og i presidentboligen. I Knesset skal det avholdes en spesialsesjon med debatt om dette temaet den samme dagen, og regjeringen skal sette søkelys på temaet i sitt ukentlige møte den samme uken.

Initiativet til forslaget kommer fra en gruppe unge mennesker i Tel Aviv, hovedsakelig innvandrere fra USA. Organisasjonen TLV Internationals har vært pådrivere.

– Aliyah-dagen er en mulighet for staten Israel til å rekke ut en hånd til jøder overalt i verden, og si at Israel er mer enn et sted å vurdere å bo – Israel er deres hjem, sier organisasjonens leder Jay Shultz.

– Unge immigranter har mange styrker, og det å gjøre aliyah er noe vi er veldig stolte av. Vi kommer til Israel for å gi. Vi har valgt å være pionerer, og vi kjenner på mye stolthet for det. Det er en god ting at staten Israel nå vil dedikere en offisiell høytidsdag til aliyah, fortsetter han.

I 2015 innvandret nesten 28.000 til Israel.

Forrige artikkelIsrael bidro til brannslokking på Kypros
Neste artikkel– Afrika ser mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/