Titusenvis bedt om å evakuere, halvparten av brannene er påsatt

Hashtaggen “Israel brenner” er populær i sosiale medier blant arabere.

Skjermdump fra i24news 24. november 2016.
Skjermdump fra i24news 24. november 2016.

For tredje dag på rad raser det skogbranner en rekke steder i Israel. Situasjonen er prekær flere steder, og titusenvis av innbyggere i Nord-Israel er blitt bedt om å evakuere. Flere av Israels naboland har sendt utstyr og mannskap for å delta i slukkearbeidet.

– Halvparten av brannene er påsatt, sa sikkerhetsminister Gilad Erdan til Hærens radio torsdag morgen.

I Haifa brøt det ut brann på en åpen plass like ved byens hovedbrannstasjon.

– Jeg vet at de prøvde å sette ild på brannstasjonen i Haifa for å lamme brannvesenet i byen, sa Shimon Ben Ner, en brannmann i Haifa, til Hærens Radio, ifølge Jerusalem Post.

I sosiale medier har “Israel brenner” blitt en populær hashtag i løpet av det siste døgnet, melder Yedioth Aharonoth.

Forrige artikkelSvensk antisemittisk karikatur vekker oppsikt
Neste artikkelAp-politiker på Sørlandet vil kopiere Trondheims boikottvedtak
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.