Utenlandske familier stortrives i Israel

Både Norge og Sverige må se seg slått i en stor rangering av hvilket land som er best å bo i.
Barn og unge trives i Israel. Utdanningstilbudet er godt for utenlandske familier. (Foto: Flickr)
Barn og unge trives i Israel. Utdanningstilbudet er godt for utenlandske familier. (Foto: Flickr)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Israel er et av verdens beste land for utenlandske familier å bo i. Det kommer fram i en undersøkelse utført av InterNations, verdens største nettverk for mennesker som bor og jobber i utlandet. Hvert år rangerer de hvilke land som er best å bo i for expater, personer som midlertidig eller permanent er bosatt i utlandet.

Personene som har deltatt i rangeringen, som omfatter 45 forskjellige land, har rangert 43 forskjellige aspekter ved livet i landet de bor i på en skala fra én til sju. Israel kommer på en tredjeplass, foran både Sverige (5. plass) og Norge (6. plass).

Årsaken til at utenlandske familier trives så godt i Israel er blant annet at landet er familievennlig og at det er gode oppvektsvilkår for barn og unge. Hvert land må ha minst 31 familier som responderer på undersøkelsen for å være med i rangeringen.

“Muligens overraskende for noen er familietrivsel en annen positiv ting ved Israel. Landet er rangert på førsteplass for barnas helse i en underkategori av familiens velvære, med 56% av expat-foreldrene som sier det er veldig bra. Familier føler seg også veldig velkomne i Israel – med 69% som opplever holdningen til barnefamilier som utmerket”, skriver InterNations i oppsummeringen av rangeringen.

Sikkerhetssituasjonen trekker derimot noe ned, som gjør at Israel ikke makter å gå forbi Tsjekkia (2. plass) og Finland (1. plass). 260 nordmenn er bosatt i Israel.

Slik rangeres landene av familiene som har besvart undersøkelsen.
Slik rangeres landene av familiene som har besvart undersøkelsen.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise