Ingen blir mobbet og trakassert mer på nettet

Aner du hvor mye Bar Refaeli blir hetset?
Den israelske modellen Bar Refaeli. (Foto: El Hormiguero, flickr)
Den israelske modellen Bar Refaeli. (Foto: El Hormiguero, flickr)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Modellen, skuespilleren og artisten Bar Refaeli er den israelske kvinnen som soleklart får mest verbale angrep rettet mot seg i sosiale medier. Bare i løpet av år 2016 ble Refaeli nevnt 19.000 ganger i kvinnehatende sammenheng. Det tilsvarer mer enn 50 ganger i døgnet. Av 63.000 referanser til modellen inneholdt 41 prosent obskøniteter, trakassering eller oppfordring til vold. Av disse var 14.000 publisert på Refaelis egen Facebook-side, skriver Ha’aretz.

Tallene kommer fram i en rapport fra Berl Katznelson Foundation’s Hate Report, utarbeidet i samarbeidet med Vigo Social Intelligence, en selskap som måler aktivitet på internett.

Kultur- og sportsminister Miri Regev blir regnet som en av de mest aktive politikerne på sosiale medier. Hun er nevnt 150.000 ganger i 2016. 31.000 av disse inkluderte “voldelige kommentarer”. Det mest vanlige var “uhyre” (3.000 ganger) og “hore” (400 ganger).

For Tamar Zandberg, Knesset-politiker fra det venstreorienterte Meretz-partiet og sangeren Eden Ben Zaken er det registrert 6000 verbale angrep i sosiale medier. Justisminister Ayelet Shaked fra det høyreorienterte partiet Bayit Yehudi og journalisten Ilana Dayan har fått 5000.

Undersøkelsen ble laget i anledning kvinnedagen 8. mars, og hensikten er å sette fokus på kvinnehatende aktivitet i sosiale medier.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise