Ingen blir mobbet og trakassert mer på nettet

Aner du hvor mye Bar Refaeli blir hetset?

Den israelske modellen Bar Refaeli. (Foto: El Hormiguero, flickr)
Den israelske modellen Bar Refaeli. (Foto: El Hormiguero, flickr)

Modellen, skuespilleren og artisten Bar Refaeli er den israelske kvinnen som soleklart får mest verbale angrep rettet mot seg i sosiale medier. Bare i løpet av år 2016 ble Refaeli nevnt 19.000 ganger i kvinnehatende sammenheng. Det tilsvarer mer enn 50 ganger i døgnet. Av 63.000 referanser til modellen inneholdt 41 prosent obskøniteter, trakassering eller oppfordring til vold. Av disse var 14.000 publisert på Refaelis egen Facebook-side, skriver Ha’aretz.

Tallene kommer fram i en rapport fra Berl Katznelson Foundation’s Hate Report, utarbeidet i samarbeidet med Vigo Social Intelligence, en selskap som måler aktivitet på internett.

Kultur- og sportsminister Miri Regev blir regnet som en av de mest aktive politikerne på sosiale medier. Hun er nevnt 150.000 ganger i 2016. 31.000 av disse inkluderte “voldelige kommentarer”. Det mest vanlige var “uhyre” (3.000 ganger) og “hore” (400 ganger).

For Tamar Zandberg, Knesset-politiker fra det venstreorienterte Meretz-partiet og sangeren Eden Ben Zaken er det registrert 6000 verbale angrep i sosiale medier. Justisminister Ayelet Shaked fra det høyreorienterte partiet Bayit Yehudi og journalisten Ilana Dayan har fått 5000.

Undersøkelsen ble laget i anledning kvinnedagen 8. mars, og hensikten er å sette fokus på kvinnehatende aktivitet i sosiale medier.

Forrige artikkelNy lov i Sveits vil forby statlig støtte til demonisering og boikott av Israel
Neste artikkelForsvarsminister Lieberman vil at USA kutter bånd til anti-israelske FN-byråer
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.