Klovner skaper panikk i israelske byer

Politiet har pågrepet åtte ungdommer for å ha skremt mennesker etter mørkets frembrudd.

Personer utkledd som klovner går rundt og skremmer mennesker i Israel. (Foto: Skjermdump Youtube)
Personer utkledd som klovner går rundt og skremmer mennesker i Israel. (Foto: Skjermdump Youtube)

Den siste ukene er det rapportertert om klovner som har skremt mennesker etter mørkets frembrudd flere steder i Israel. Politiet har tatt meldingene alvorlig og pågrepet åtte mindreårige som er mistenkt for å kle seg ut som klovner for å «spre panikk» blant lokalbefolkningen, skriver den israelske avisen Times of Israel.

– Da jeg gikk hjemover sent på kvelden var det plutselig noen i et klovnekostyme som hoppet frem og skremte meg. Heldigvis fikk jeg ikke et hjerteinfarkt. Jeg var bevæpnet med pistol, men heldigvis skjøt jeg ham ikke ved en feil. Dette er virkelig ikke noe morsomt, sier en av personene som har opplevd å bli skremt i det siste.

Klovnene skal blant annet ha lusket rundt i offentlige parken og forsøkt å skremme folk. Sannsynligvis er klovnene inspirert av den nylig utgitte skrekkfilmen «It», som er basert på en novelle av Stephen King. Den filmen har en klovn i hovedrollen.

Senest på mandag ble en 14-åring og en 16-åring pågrepet i en park i en forstad utenfor Tel Aviv. De to tenåringene skal begge ha skremt forbipasserende med sine klovnemasker. Politiet fant også en hammer som de brukte til å skremme med.

Begge ble løslatt etter at de erkjente handlingen og beklaget. Det samme fenomenet har funnet sted flere steder rundt om i verden, inkludert her i Norge.

Forrige artikkelIsraelske vinprodusenter satser på Kina
Neste artikkelTillater Israel å delta i Eurovision 2018
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.