Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hvordan skal Israel takle befolkningsveksten?

Norsk næringsliv er invitert til Israel og Tel Aviv. (Foto: Ron Shoshani/Flickr)
Norsk næringsliv er invitert til Israel og Tel Aviv. (Foto: Ron Shoshani/Flickr)
Befolkningsveksten i Israel er langt høyere enn i andre vestlige land. Det byr på utfordringer.

Israel er et lite land. Størrelsen er bare på 20.770 kvadratkilometer. Det er litt større enn Sør-Trøndelag (18.856 kvadratkilometer) og litt mindre enn Nord-Trøndelag (22.415 kvadratkilometer). Den lille størrelsen, det tørre klimaet og den komplekse demografien, kombinert med den raskt voksende befolkningen, utgjør en betydelig utfordring med tanke på at befolkningen er forventet å doble seg innen år 2059.

Antallet innbyggere er i dag rundt 8,7 millioner mennesker. I år 2059 blir det anslått at det bor over 15 millioner mennesker i dette lille land. Andre mener tallet er enda høyere. At befolkningen kan være firedoblet innen 2050 – til 36 millioner mennesker.

En kraftig befolkningsvekst, både i Israel og i de palestinske selvstyreområdene, kan også gjøre det vanskeligere å få til en fredsavtale mellom Israel og palestinerne.

Store familier, som en gang ble sett på som viktig for å bevare landets jødiske majoritet, er ikke lenger like nødvendig ifølge demografiekspert Alon Tal. Han frykter den raske befolkningsveksten som Israel opplever til slutt vil gå utover livskvaliteten. Israel har en av de høyeste fødselsratene i den vestlige verden. Hver kvinne får i snitt 3,1 barn i Israel. Til sammenligning er tallet 1,7 barn per kvinne i Norge.

Israels raske vekst og urbane ekspansjon truer også skjøre korridorer for villdyr. Nå har avisen Times of Israel publiserte en minidokumentar som tar opp utfordringer med den raske befolkningsveksten. Den kan du se her (PS: på engelsk);


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart