Jerusalem-kvinne fødte sitt 20. barn

Den ultraortodokse bestemoren (42) har vært gravid i 14 år av sitt liv.

En ultraortodoks kvinne fra Jerusalem fødte nylig sitt 20. barn. (Illustrasjonsfoto: Will Murphy/Flickr)
En ultraortodoks kvinne fra Jerusalem fødte nylig sitt 20. barn. (Illustrasjonsfoto: Will Murphy/Flickr)

En gravid kvinne som ankom Hadassah-sykehuset i Jerusalem for å føde denne uken overrasket de ansatte på sykehuset, da hun fortalte at den kommende fødselen var hennes tjuende barn, skriver Times of Israel.

Sykehuset opplyser i en uttalelse at den 42 år gamle ultraortodokse jødiske kvinnen kommer fra det jødiske nabolaget Mea Shearim i Jerusalem.

Jordmor Aliza Altmark pratet med den gravide kvinnen i forkant av fødselen for å forberede henne på hva som ventet, da 42-åringen avslørte at hun allerede hadde 19 barn – inkludert et par tvillinger – fra 18 tidligere fødsler.

Totalt har 20-barnsmoren vært gravid i 14 år av sitt liv. Noen av de eldste barna har giftet seg og fått sine egne barn, så nå er hun bestemor også.

Altmark forteller i uttalelsen fra sykehuset at kvinnen var rolig og avslappet og at fødselen tok et par timer, som var lenger enn hennes tidligere fødsler.

– Hun var like spent for hver fødsel, for hvert barn, også for nummer 19 og 20. Det ga også meg en god følelse. Hun har svigersønner og svigerdøtre og selvfølgelig får hun masse hjelp hjemme, forteller jordmoren.

Sykehuset opplyser om at barn nummer 20 ble en sunn og frisk gutt.

Det er ikke kjent hva som er rekorden i antallet fødsler i Israel, men ifølge Guinness rekordbok er en russisk tjenestepike på 1800-tallet den som har født flest barn. Hun fødte utrolige 69 barn. Gjennom 27 fødsler fødte hun tvillingpar 16 ganger, trillinger seks ganger og firlinger hele fire ganger.

Forrige artikkelMobiliserer kirkens folk mot Jerusalem som Israels hovedstad
Neste artikkelJerusalem og den kompakte majoritet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.