Et av verdens høyest utdannede land

Bare i Canada og Japan er innbyggerne mer utdannet enn i Israel.

Det hebraiske universitetet i Jerusalem. (Illustrasjon: Adiel Lo, Wikimedia Commons)
Det hebraiske universitetet i Jerusalem. (Illustrasjon: Adiel Lo, Wikimedia Commons)

Israel er et av verdens høyest utdannede land, viser en oversikt laget av Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD). OECD har sett på hvor mange av landets innbyggere mellom 25 og 64 år som har gjennomført en form for høyere utdanning eller yrkesrettet studie.

Undersøkelsen til OECD viser at Israel er det tredje mest utdannede landet i verden, med 49,9 prosent utdannede innbyggere. Canada er verdens mest utdannede land, hvor hele 56,27 prosent av innbyggerne har utdannet seg. Japan ligger på andreplass, rett foran Israel, hvor 50,5 prosent er utdannet.

Norge ligger på en 9. plass over verdens mest utdannede land. 43 prosent av nordmenn har høyere utdanning, ifølge undersøkelsen publisert av CNBC.

Israel har de siste årene satset mye på å få flere i den arabiske befolkning til å ta høyere utdanning. Det har gjort at andelen israelske arabere på høyere utdanning i Israel har økt med nesten 80 prosent de siste sju årene. Likevel er det fortsatte en jobb å gjøre. Langt færre i den arabiske minoritet i Israel tar høyere utdanning enn blant den jødiske majoriteten.

Forrige artikkelStyrker sikkerheten på Vestbredden
Neste artikkelKjære A-ha fans – et svar på de totalitæres løpeseddel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.