Israels første åpent homofile ordfører

Eitan Ginzburg vil gjøre Ra’anana til den mest innovative byen i Israel.

Eitan Ginzburg er valgt til ordfører i Ra'anan. Han blir den første åpent homofile ordføreren i Israel. (Foto: Privat/Facebook)
Eitan Ginzburg er valgt til ordfører i Ra'anan. Han blir den første åpent homofile ordføreren i Israel. (Foto: Privat/Facebook)

Den sentrale israelske byen Ra’anana, med over 70.000 innbyggere, skal ledes av Israels første åpent homofile ordfører. Det ble klart etter en avstemming torsdag kveld. Eitan Ginzburg erstatter Ze’ev Bielski, som ble utnevnt av finansminister Moshe Kahlon til å lede det nasjonale boligprogrammet i Finansdepartementet, skriver Times of Israel.

Ginzburg skriver på sin egen nettside at han «ønsker å lede Ra’anana til nye høyder og gjøre byen til den mest innovative i hele Israel». Han vil i første omgang være ordfører fram til valget i oktober, men det er ventet at han vil stille som ordførerkandidat for en full periode ved det kommende valget.

Yesh Atid-politiker Yael German, som tidligere var ordfører i nabobyen Herzliya, gratulerer Ginzburg med utnevnelsen.

– For en stor glede at Eitan Ginzburg er valgt til ordfører i Ra’anana. Av hele mitt hjerte håper jeg han blir i stillingen i mange år, har suksess og fjerner nok en stein fra homofobi-veggen, skriver hun på Twitter.

Tidligere er Tel Aviv kåret til verdens beste by for homoseksuelle. Slik er ikke situasjonen for homofile i de fleste andre land i Midtøsten. Flere av landene i regionen har fengselsstraff, og i verste fall dødsstraff, for homofili. Likevel er det boikott av Israel som står på parolene under 1. mai-togene i Norge.

Forrige artikkel– Hvis Iran får atomvåpen, følger Saudi-Arabia etter
Neste artikkelTo drept og to alvorlig skadet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.