Blir 10 millioner innbyggere i 2024

Innbyggertallet øker i høyt tempo i Israel. Høy fødselsrate er hovedårsaken.

Unge gutter svinger israelske flagg i Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Kristoffer Trolle, flickr)
Unge gutter svinger israelske flagg i Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Kristoffer Trolle, flickr)

Det bor nå over 8,9 millioner mennesker i Israel. Det er 162.000 flere enn på samme tid i fjor, ifølge tall publisert av Israels statistiske sentralbyrå.

I en pressemelding skriver byrået også at 89 prosent av israelerne i stor grad er fornøyd med livet. Tallene publiseres i forbindelse med Rosh ha-shana, jødisk nyttår.

Over 6,6 millioner av Israels innbyggere er jøder. Det utgjør 74,4% av befolkningen. Nesten 1,9 millioner er arabere, noe som utgjør 20,9% av befolkningen. De gjenværende 420.000 innbyggerne er andre minoriteter.

Fødselsraten i Israel er 3,11 barn per kvinne, langt over sammenlignbare vestlige land. Innen OECD-land er gjennomsnittet 1,7 barn per kvinne.

Det er ventet at folketallet i Israel vil passere 10 millioner i løpet av 2024.

Gjennomsnittlig levealder i Israel er en av de høyeste i verden, med 84,6 år for kvinner og 80,7 år for menn.

Forrige artikkel– Vi har brukt 84 milliarder kroner på bistand til palestinerne uten at det har brakt oss en millimeter nærmere fred
Neste artikkelOperasjon Dagsverks nye propagandafilm viser kart hvor Israel er utslettet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.