Israelere med barn har mer sex enn foreldre i andre vestlige land

Undersøkelse viser at israelere har mer sex enn andre i den vestlige verden.

Israelske par har mer sex enn par i de fleste andre vestlige land, viser en spørreundersøkelse. (Foto: Greg Jordan/Flickr)
Israelske par har mer sex enn par i de fleste andre vestlige land, viser en spørreundersøkelse. (Foto: Greg Jordan/Flickr)

Israelske par har mye sex, ifølge en undersøkelse utført av Adler-instituttet i Kfar Saba. Mer enn 500 gifte par med minst ett barn har deltatt i studien, som gjennomføres en gang i året, skriver avisen Jerusalem Post.

Undersøkelsen viser at nesten halvparten (47%) av parene har sex minst én gang i uken, mer enn par i de fleste andre land i den vestlige verden.

En studie av over 20.000 amerikanske par av doktor David Schnarch viste at bare 26% har sex én gang i uken eller mer. De fleste amerikanske parene svarte at de hadde sex bare en eller to ganger i måneden.

Ifølge Adler-studien har 8,8% av israelske par sex tre til fem ganger i uken, mens 4% har sex hver dag. Rundt 18% har sex mindre enn en gang i uka.

Mye sex er kanskje grunnen til at israelske par får langt flere barn enn i andre land i den vestlige verden? I Israel er fødselsraten 3,11 fødsler per kvinne. Til sammenligningen er fødselsraten 1,80 per kvinne i USA, 1,50 i Tyskland og så lite som 1,35 i Italia. I Norge er fødselsraten per kvinne 1,72.

Undersøkelsen viser også at de fleste israelere trives i forholdet sitt. 80% av israelske par trives i forholdet og liker å tilbringe tid med partneren sin.

Direktør Osnat Harel ved Adler-instituttet, som har gjennomført studien av sexlivet til israelske par. (Foto: Adler-instituttet)
Direktør Osnat Harel ved Adler-instituttet, som har gjennomført studien av sexlivet til israelske par. (Foto: Adler-instituttet)
Forrige artikkelEl Salvadors nyvalgte president har palestinsk opphav, men er stor tilhenger av den jødiske staten
Neste artikkelIsrael har oppdaget en ny iransk fabrikk for produksjon av dødelige presisjonsraketter nordvest i Syria
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.