Nå bor det over ni millioner i Israel

75 prosent av innbyggerne i Israel er jøder.

Israelere scorer høyt på lykke. (Illustrasjonsfoto: Louis Fisher, Flash90)
Det bor over ni millioner mennesker i Israel. (Illustrasjonsfoto: Louis Fisher, Flash90)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Bare dager før det feires at det er 71 år siden opprettelsen av staten Israel kommer landets statistiske byrå med nyheten om at innbyggertallet i den jødiske staten har passert ni millioner innbyggere, skriver Israel Hayom.

Innbyggertallet i Israel er nå 9.009.000 innbyggere. 74.8% av dem er jøder, totalt 6.738.500 personer, mens rundt to millioner statsborgere er arabere.

Da staten Israel ble opprettet i 1948 hadde landet 850.000 innbyggere. Den gangen var rundt 650.000 av innbyggerne jøder. Befolkningsveksten i Israel er langt høyere enn i andre vestlige land. Hver kvinne får i snitt 3,1 barn i Israel. Til sammenligning er tallet 1,7 barn per kvinne i Norge.

Forrige artikkelHvem mener DU har gjort mest for å skape det falske bildet av Israel i Norge?
Neste artikkelRød Ungdom vil bli politianmeldt for å skjende Kristiansten med PLO-flagget
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -