Israel hjelper palestinske bønder med å dyrke frukt

Samarbeidet innen landbruk øker mellom israelere og palestinere.

Samir Moadi fra den israelske siviladministrasjonen (i midten) sammen med to palestinere. (Foto: COGAT)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Nylig ble 36.000 unge ananasplanter utdelt til palestinske bønder i områdene Tulkarem, Jenin, Kalkiliya og Jordandalen. Det skriver COGAT på sin egen Facebook-side.

COGAT er en avdeling i det israelske forsvarsdepartementet med ansvar for kontakten med palestinere på Vestbredden og Gazastripen, og med internasjonale organisasjoner.

Totalt ble 60.000 unge ananasplanter utdelt til palestinske bønder på Vestbredden. (Foto: COGAT)

Utdelingen av plantene markerte siste del og dermed avslutningen av et prosjekt som har vært ledet av landbruksavdelingen i COGAT. Totalt ble 60.000 ananasplanter utdelt til palestinske bønder rundt omkring på Vestbredden.

Dette prosjektet har vært del av en større plan for å forbedre og øke verdien av palestinsk landbruk ved å dyrke flere typer frukt av høy kvalitet, som for eksempel jordbær, paprika og miniagurk.

Ananasfrukt klar for salg. (Foto: COGAT)

– Samarbeidet innen landbruk mellom Israel og palestinerne blir sterkere. Vi vil fortsette med å gi palestinske bønder den grundige fagkunnskapen de trenger slik at denne sektoren kan vokse og dermed styrke den palestinske økonomien. Det vil bidra til å stabilisere sikkerheten i regionen, forteller Samir Moadi. Han er sjef for landbruksavdelingen i siviladministrasjonen.

36,000 pineapple saplings were distributed to Palestinian farmers in Tul Karem, Jenin, Qalqilya, and the Jordan Valley….

Publisert av Coordination of Government Activities in the Territories Mandag 29. juli 2019

I juni ble en av Israels største årlige landsbruksmesser, AgroMashov, avholdt i Tel Aviv. Der deltok rundt 300 palestinske bønder sammen med mange nyskapende israelske selskaper fra landbrukssektoren. De utvekslet blant annet kunnskap om avansert jordbruksteknologi.

– Vi forsøker å hjelpe palestinske bønder så mye som mulig, forteller Samir Moadi i denne videoen fra landbruksmessen AgroMashov som ble arrangert 11. og 12. juni 2019 i Tel Aviv. (Video: COGAT)
Forrige artikkelHolocaust-overlever feiret 104 års-dagen i lag med 400 etterkommere
Neste artikkelAyelet Shakeds politiske berg og dalbane
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.