Innvandringen til Israel økte med 30 prosent

Kraftig økning i antallet russiske jøder som gjennomfører aliyah.

En gruppe immigranter ankommer Israel. (Illustrasjonsfoto: Nefesh B' Nefesh.)
En gruppe immigranter ankommer Israel. (Illustrasjonsfoto: Nefesh B' Nefesh.)

I løpet av første halvår økte innvandringen til Israel med nesten 30 prosent i forhold til på samme tid i fjor, skriver den israelske avisen Jerusalem Post.

16.005 jøder og deres familier innvandret til Israel i løpet av årets seks første måneder. De fleste kommer fra russisk-språklige land, hvor det ofte er mye økonomiske problemer, økende nasjonalisme og stadig mindre frihet.

Immigranter fra land som var en del av det gamle Sovjetunionen stod fjor for to tredeler av de 12.366 immigrantene som ankom i løpet av første halvår. I år kommer 74 prosent av innvandrerne fra tidligere Sovjet-land.

De største andelen av innvandrere kommer fra Russland, hvor andelen jøder som gjør aliyah har steget med hele 72 prosent så langt i år. 7884 jøder har emigrert fra Russland til Israel i år. Fra Ukraina har det kommet 3007 jødiske immigranter. Det er en økning på ni prosent i forhold til i fjor.

Det har vært en liten nedgang i antallet jøder i USA som har gjort aliyah. 910 amerikanske jøder emigrerte til Israel i første halvdel 2018. I år var tallet 843. Antallet jøder som emigrerte fra Frankrike har derimot sunket kraftig. 795 franske jøder gjennomførte aliyah i løpet av årets seks første måneder. Det er en nedgang på 21 prosent i forhold til på samme tid i fjor.

Forrige artikkelLot du deg lure av det du leste om Israel i samfunnsfagsboka på ungdomsskolen?
Neste artikkelIrans utenriksminister bør få noen tøffe spørsmål av Jern-Erna
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.