Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Innvandringen til Israel økte med 30 prosent

En gruppe immigranter ankommer Israel. (Illustrasjonsfoto: Nefesh B' Nefesh.)
En gruppe immigranter ankommer Israel. (Illustrasjonsfoto: Nefesh B' Nefesh.)
Kraftig økning i antallet russiske jøder som gjennomfører aliyah.

I løpet av første halvår økte innvandringen til Israel med nesten 30 prosent i forhold til på samme tid i fjor, skriver den israelske avisen Jerusalem Post.

16.005 jøder og deres familier innvandret til Israel i løpet av årets seks første måneder. De fleste kommer fra russisk-språklige land, hvor det ofte er mye økonomiske problemer, økende nasjonalisme og stadig mindre frihet.

Immigranter fra land som var en del av det gamle Sovjetunionen stod fjor for to tredeler av de 12.366 immigrantene som ankom i løpet av første halvår. I år kommer 74 prosent av innvandrerne fra tidligere Sovjet-land.

De største andelen av innvandrere kommer fra Russland, hvor andelen jøder som gjør aliyah har steget med hele 72 prosent så langt i år. 7884 jøder har emigrert fra Russland til Israel i år. Fra Ukraina har det kommet 3007 jødiske immigranter. Det er en økning på ni prosent i forhold til i fjor.

Det har vært en liten nedgang i antallet jøder i USA som har gjort aliyah. 910 amerikanske jøder emigrerte til Israel i første halvdel 2018. I år var tallet 843. Antallet jøder som emigrerte fra Frankrike har derimot sunket kraftig. 795 franske jøder gjennomførte aliyah i løpet av årets seks første måneder. Det er en nedgang på 21 prosent i forhold til på samme tid i fjor.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart