Innvandringen til Israel økte med 30 prosent

Kraftig økning i antallet russiske jøder som gjennomfører aliyah.
En gruppe immigranter ankommer Israel. (Illustrasjonsfoto: Nefesh B' Nefesh.)
En gruppe immigranter ankommer Israel. (Illustrasjonsfoto: Nefesh B' Nefesh.)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

I løpet av første halvår økte innvandringen til Israel med nesten 30 prosent i forhold til på samme tid i fjor, skriver den israelske avisen Jerusalem Post.

16.005 jøder og deres familier innvandret til Israel i løpet av årets seks første måneder. De fleste kommer fra russisk-språklige land, hvor det ofte er mye økonomiske problemer, økende nasjonalisme og stadig mindre frihet.

Immigranter fra land som var en del av det gamle Sovjetunionen stod fjor for to tredeler av de 12.366 immigrantene som ankom i løpet av første halvår. I år kommer 74 prosent av innvandrerne fra tidligere Sovjet-land.

De største andelen av innvandrere kommer fra Russland, hvor andelen jøder som gjør aliyah har steget med hele 72 prosent så langt i år. 7884 jøder har emigrert fra Russland til Israel i år. Fra Ukraina har det kommet 3007 jødiske immigranter. Det er en økning på ni prosent i forhold til i fjor.

Det har vært en liten nedgang i antallet jøder i USA som har gjort aliyah. 910 amerikanske jøder emigrerte til Israel i første halvdel 2018. I år var tallet 843. Antallet jøder som emigrerte fra Frankrike har derimot sunket kraftig. 795 franske jøder gjennomførte aliyah i løpet av årets seks første måneder. Det er en nedgang på 21 prosent i forhold til på samme tid i fjor.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise