Mange trafikkdrepte i Israel i 2019

Etter en nedgang i antallet trafikkdrepte i 2018 øker antallet drepte igjen i år.

To syklister ble påkjørt og drept utenfor Netanya mandag 16. desember. (Foto: Skjermdump video)

To syklister i 40-årene ble mandag 16. desember drept i en trafikkulykke, da de ble truffet av en bil sør for Netanya. Dermed er antallet trafikkdrepte i Israel oppe i 329 drepte så langt år – med over to uker igjen av året.

I 2018 var det for første gang på fem år en nedgang i antallet trafikkdrepte i Israel, da 315 personer ble drept i trafikkulykker. Trafikksikkerhetsaktivister håpte fjorårets nedgang var starten på en positiv trend, men så langt i 2019 er altså 14 flere personer drept i trafikken enn i fjor. Det ser likevel ut å bli færre drepte enn i 2017, da 364 personer ble drept i trafikkulykker i Israel.

Israelske arabere er statistisk sett langt mer involvert i trafikkulykker enn israelske jøder. Til tross for at araberne bare utgjør 20% av den israelske befolkning, så er nesten en av tre som omkommer i trafikken israelske arabere. 95 av de 315 som omkom i løpet av 2018 var arabere.

En av de mest ulykkesbelastede veiene er Route 90. I løpet av 20 dager i oktober og november 2018 omkom hele 17 personer i tre alvorlige ulykker.

Det dør likevel færre i trafikken i Israel enn i mange andre land. Totalt antall dødsfall per 100.000 innbygger var i 2018 på 3,5, mot 4,1 året før. Ifølge Verdens helseorganisasjons rapport om dødsulykker verden over er tallet for USA til sammenligning 12,4. Gjennomsnittet i høyinntektsland er 8,3 og det globale gjennomsnittet er 17,4 drepte i trafikken per 100.000 innbygger.

Forrige artikkelVil forby kommunale boikottvedtak
Neste artikkel– Hizbollah vil måtte betale en høy pris hvis de våger å angripe Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.