En halvtime fra Jerusalem til Tel Aviv

Etter mange år med venting er omsider hurtigtoget mellom de to byene i gang.
Nå kan du ta hurtigtog mellom Jerusalem og Tel Aviv. Turen tar rett over en halvtime. (Foto: Avital Pinnick/Flickr)

Lørdag kveld, etter at sabbaten er over, skal det nye hurtigtoget mellom Jerusalem og Tel Aviv etter planen starte opp. Onsdag var det offisiell innvielse av linjen med flere politikere til stede, skriver Israel Hayom.

I september 2018 åpnet den første delen av høyhastighetsbanen mellom Ben Gurion-flyplass og Jerusalem. Litt over ett år senere åpner resten av linjen helt til Tel Aviv. Nå kan man ta toget mellom Israels to største byer på rett over en halvtime. Det vil gå to tog i timen fra morgen til kveld.

– Etter mange års kamp og arbeid er Jerusalem tilknyttet Tel Aviv. Dette er en historisk reise i kong Davids spor, og som knytter Davids by sammen med Tel Aviv og resten av landet, sier tidligere transportminister Yisrael Katz.

Det har vært planer om et høyhastighetstog mellom Jerusalem og Tel Aviv siden 1995, men prosjektet startet ikke før i 2005. Siden har det vært en rekke forsinkelser på grunn av mangel på finansiering og miljøhensyn.

Det finnes allerede en eksisterende jernbane mellom Tel Aviv og Jerusalem, men denne ble bygget at det Ottomanske riket for over 100 år siden. Den gamle banen svinger seg mellom pittoreske åser og tar mer enn 90 minutter.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise