2019 var tiårets beste år for aliyah

Over 250.000 har innvandret til Israel siden 2010.
En gruppe immigranter ankommer Israel. (Illustrasjonsfoto: Nefesh B' Nefesh.)
En gruppe immigranter ankommer Israel. (Illustrasjonsfoto: Nefesh B' Nefesh.)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Over en kvart million mennesker har det siste tiåret innvandret til Israel fra 150 ulike land, ifølge Jewish Agency. De fleste har kommet fra Russland, Ukraina, Frankrike, USA og Etiopia – i den rekkefølgen, skriver Ha’aretz.

Tallene viser også at 34.000 innvandret til Israel i 2019, som er det høyeste antallet som har gjennomført aliyah i løpet av det siste tiåret. Det har spesielt vært en kraftig økning i antallet innvandrere fra Russland.

Over halvparten av de rundt 255.000 som har innvandret til Israel siden 2010 har kommet fra land som var en del av den tidligere Sovjetunionen. Ytterligere 55.000 innvandrere har kommet fra Europa (38.000 av dem fra Frankrike) og 32.000 fra USA. I tillegg har 10.000 emigrert fra Etiopia. Alle etiopiske innvandrerne er medlemmer av Falash mura-samfunnet, som ble tvunget til å konvertere til kristendommen for mer enn et århundre siden.

13.400 har innvandret fra Sør-Amerika, i all hovedsak Brasil og Argentina, og over 2500 har innvandret fra Sør-Afrika. Over 3000 har innvandret fra land i Midtøsten som Israel ikke har noen diplomatiske forbindelser med.

I de første årene etter 2010 kom flest innvandrere fra Frankrike. Tusenvis av jøder flyktet landet på grunn av økende antisemittisme, i tillegg til at landets økonomi gikk dårlig. Emigrasjonen fra Frankrike var så stor at flere spådde at landet ville tømmes for jøder, men de siste årene har innvandringen fra Frankrike nesten helt stoppet opp. Ifølge Jewish Agency har rundt 60 prosent av innvandrerne til Israel det siste tiåret vært under 45 år gamle.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise