– 50.000 vil immigrere til Israel i år

Koronapandemien og antisemittisme gjør at mange jøder vil flytte til Israel.

En entusiastisk folkemengde tar imot jødiske immigranter fra Frankrike med t-skjorter hvor det står #choosing Israel.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Direktør for Jewish Agency, Josh Schwartz, sier Israel kan forvente opp mot 50.000 nye immigranter fra hele verden i løpet av 2020. Det vil nesten være en dobling av gjennomsnittet de siste årene, skriver avisen Jerusalem Post.

Schwartz kom med anslaget under det første møtet i Knessets komité for aliyah, integrering og diaspora, hvor Likud-politiker David Bitan ble innviet som den nye lederen av komiteen.

I 2008 immigrerte rundt 28.000 mennesker til Israel, men Schwartz sier at koronapandemien har kraftig svekket flere jødiske samfunn verden over. Det kan føre til en kraftig økning i aliyah – jøder som immigrerer til Israel.

Nefesh B’Nefesh, som organiserer aliyah fra Nord-Amerika, sier de har opplevd en kraftig økning i antallet mennesker som ber dem om hjelp til aliyah etter at koronapandemien for alvor rammet USA. Organisasjonen Qualita, som hjelper franske immigranter i Israel, sier de også har opplevd stor interesse for aliyah de siste månedene.

Bitan mener Israel må forberede seg på storskala innvandring som følge av pandemien, i tillegg til økende antisemittisme. Han sa i møtet at han ville strebe etter å rette opp feil og uoverensstemmelser som tidligere var gjort i forhold til arbeidet med å oppmuntre til aliyah og integrere innvandrere.

– Vi vil forskuttere penger til disse viktige spørsmålene, sa Bitan, som selv emigrerte fra Marokko til Israel med familien i 1965. Han understreket også at det var viktig å hjelpe små jødiske samfunn i utlandet som kanskje sliter.

Forrige artikkelBDS-leder bekrefter at LOs og Kirkens krav til Israel vil bety slutten på en jødisk stat
Neste artikkel«Dette er den viktigste boken MIFF har utgitt» Les hele forordet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.