– 50.000 vil immigrere til Israel i år

Koronapandemien og antisemittisme gjør at mange jøder vil flytte til Israel.
En entusiastisk folkemengde tar imot jødiske immigranter fra Frankrike med t-skjorter hvor det står #choosing Israel.

Direktør for Jewish Agency, Josh Schwartz, sier Israel kan forvente opp mot 50.000 nye immigranter fra hele verden i løpet av 2020. Det vil nesten være en dobling av gjennomsnittet de siste årene, skriver avisen Jerusalem Post.

Schwartz kom med anslaget under det første møtet i Knessets komité for aliyah, integrering og diaspora, hvor Likud-politiker David Bitan ble innviet som den nye lederen av komiteen.

I 2008 immigrerte rundt 28.000 mennesker til Israel, men Schwartz sier at koronapandemien har kraftig svekket flere jødiske samfunn verden over. Det kan føre til en kraftig økning i aliyah – jøder som immigrerer til Israel.

Nefesh B’Nefesh, som organiserer aliyah fra Nord-Amerika, sier de har opplevd en kraftig økning i antallet mennesker som ber dem om hjelp til aliyah etter at koronapandemien for alvor rammet USA. Organisasjonen Qualita, som hjelper franske immigranter i Israel, sier de også har opplevd stor interesse for aliyah de siste månedene.

Bitan mener Israel må forberede seg på storskala innvandring som følge av pandemien, i tillegg til økende antisemittisme. Han sa i møtet at han ville strebe etter å rette opp feil og uoverensstemmelser som tidligere var gjort i forhold til arbeidet med å oppmuntre til aliyah og integrere innvandrere.

– Vi vil forskuttere penger til disse viktige spørsmålene, sa Bitan, som selv emigrerte fra Marokko til Israel med familien i 1965. Han understreket også at det var viktig å hjelpe små jødiske samfunn i utlandet som kanskje sliter.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise