Fortsatt drøyt én million arbeidsledige

Arbeidsledigheten i Israel holder seg på et rekordhøyt nivå.

Tidlig i pandemien var det meste av butikker stengt av. Nå åpnes det gradvis opp igjen, men mange har ingen jobb å returnere til.

Ved slutten av mai var 960.000 israelere registrert som arbeidsledige, ifølge tall nylig publisert av Arbeidskontoret i Israel. De dystre tallene er en direkte konsekvens av koronapandemien og den langvarige nedstengningen av samfunnet, skriver Yedioth Ahronot. Spesielt turistnæringa er hardt rammet

Samtidig som arbeidsledigheten har økt har antallet ledige jobber sunket dramatisk, som gjør at lavtlønnede arbeidere lider mest av denne krisen.

I februar, før pandemien startet, var arbeidsledigheten i Israel på 3,9%. Ved slutten av april, på høyden av krisen, hadde arbeidsledigheten steget til svimlende 27,5%. Ved slutten av mai hadde ledigheten sunket til 23,5%.

I Eilat, som er avhengig av turisme, har arbeidsledigheten vært 75%.

Arbeidskontoret advarer om at den økonomiske nedgangen vil føre til at mange får mindre penger å rutte med, som vil påvirke kjøpekraften deres både på kort og lang sikt. Det er også ventet at lønningene vil gå nedover. Dette vil spesielt gå hardt utover de lavtlønnede i landet, opplyser de.

Forrige artikkelSe hva Israels landbruksminister Alon Schuster sa på MIFFs Zoom-møte
Neste artikkelHvilken norsk organisasjon samarbeider med palestinere som nekter å love at EU-midler ikke går til terrorgrupper?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.