Fortsatt drøyt én million arbeidsledige

Arbeidsledigheten i Israel holder seg på et rekordhøyt nivå.
Tidlig i pandemien var det meste av butikker stengt av. Nå åpnes det gradvis opp igjen, men mange har ingen jobb å returnere til.

Ved slutten av mai var 960.000 israelere registrert som arbeidsledige, ifølge tall nylig publisert av Arbeidskontoret i Israel. De dystre tallene er en direkte konsekvens av koronapandemien og den langvarige nedstengningen av samfunnet, skriver Yedioth Ahronot. Spesielt turistnæringa er hardt rammet

Samtidig som arbeidsledigheten har økt har antallet ledige jobber sunket dramatisk, som gjør at lavtlønnede arbeidere lider mest av denne krisen.

I februar, før pandemien startet, var arbeidsledigheten i Israel på 3,9%. Ved slutten av april, på høyden av krisen, hadde arbeidsledigheten steget til svimlende 27,5%. Ved slutten av mai hadde ledigheten sunket til 23,5%.

I Eilat, som er avhengig av turisme, har arbeidsledigheten vært 75%.

Arbeidskontoret advarer om at den økonomiske nedgangen vil føre til at mange får mindre penger å rutte med, som vil påvirke kjøpekraften deres både på kort og lang sikt. Det er også ventet at lønningene vil gå nedover. Dette vil spesielt gå hardt utover de lavtlønnede i landet, opplyser de.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise