Rekordmange åpent homofile i Knesset

Aldri tidligere har det vært så mange åpent homofile i det israelske parlamentet.
Aldri tidligere har så mange åpent homofile vært valgt inn til det israelske parlamentet. (Foto: Neil Ward/Flickr)

Rekordmange politikere i det 23. Knesset er åpent homofile. I dag er seks av politikerne i parlamentet åpent homofile, mot den forrige rekorden på fem.

Sikkerhetsminister Amir Ohana ble i 2019 Israels første åpent homofile minister, da han ble utnevnt til justisminister av Benjamin Netanyahu.

I tillegg til Ohana fra Likud er Meretz-leder Nitzan Horowitz, Arbeiderparti-politiker Itzik Shmuli, Idan Roll og Eitan Ginzburg fra Blue and White og Yorai Lahav Hertzanu fra Yesh Atid-Telem alle åpent homofile. Ginzburg var for øvrig også den første åpent homofile ordføreren i Israel.

En lovendring, som har fått navnet «den norske loven», siden den er basert på den norske modellen, gjør at partikollegaer kan erstatte statsråders plass i parlamentet. Det gjorde at Lahav Hertzanu nylig sikret seg en plass i det 23. Knesset og dermed fastsatte den nye rekorden, skriver Jerusalem Post.

En lovendring gjorde at Yorai Lahav Hertzanu kom inn i Knesset som den sjette åpent homofile. (Foto: Wikipedia)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise