Rekordmange åpent homofile i Knesset

Aldri tidligere har det vært så mange åpent homofile i det israelske parlamentet.
Aldri tidligere har så mange åpent homofile vært valgt inn til det israelske parlamentet. (Foto: Neil Ward/Flickr)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Rekordmange politikere i det 23. Knesset er åpent homofile. I dag er seks av politikerne i parlamentet åpent homofile, mot den forrige rekorden på fem.

Sikkerhetsminister Amir Ohana ble i 2019 Israels første åpent homofile minister, da han ble utnevnt til justisminister av Benjamin Netanyahu.

I tillegg til Ohana fra Likud er Meretz-leder Nitzan Horowitz, Arbeiderparti-politiker Itzik Shmuli, Idan Roll og Eitan Ginzburg fra Blue and White og Yorai Lahav Hertzanu fra Yesh Atid-Telem alle åpent homofile. Ginzburg var for øvrig også den første åpent homofile ordføreren i Israel.

En lovendring, som har fått navnet «den norske loven», siden den er basert på den norske modellen, gjør at partikollegaer kan erstatte statsråders plass i parlamentet. Det gjorde at Lahav Hertzanu nylig sikret seg en plass i det 23. Knesset og dermed fastsatte den nye rekorden, skriver Jerusalem Post.

En lovendring gjorde at Yorai Lahav Hertzanu kom inn i Knesset som den sjette åpent homofile. (Foto: Wikipedia)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise