Rekordmange åpent homofile i Knesset

Aldri tidligere har det vært så mange åpent homofile i det israelske parlamentet.

Aldri tidligere har så mange åpent homofile vært valgt inn til det israelske parlamentet. (Foto: Neil Ward/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Rekordmange politikere i det 23. Knesset er åpent homofile. I dag er seks av politikerne i parlamentet åpent homofile, mot den forrige rekorden på fem.

Sikkerhetsminister Amir Ohana ble i 2019 Israels første åpent homofile minister, da han ble utnevnt til justisminister av Benjamin Netanyahu.

I tillegg til Ohana fra Likud er Meretz-leder Nitzan Horowitz, Arbeiderparti-politiker Itzik Shmuli, Idan Roll og Eitan Ginzburg fra Blue and White og Yorai Lahav Hertzanu fra Yesh Atid-Telem alle åpent homofile. Ginzburg var for øvrig også den første åpent homofile ordføreren i Israel.

En lovendring, som har fått navnet «den norske loven», siden den er basert på den norske modellen, gjør at partikollegaer kan erstatte statsråders plass i parlamentet. Det gjorde at Lahav Hertzanu nylig sikret seg en plass i det 23. Knesset og dermed fastsatte den nye rekorden, skriver Jerusalem Post.

En lovendring gjorde at Yorai Lahav Hertzanu kom inn i Knesset som den sjette åpent homofile. (Foto: Wikipedia)
Forrige artikkelNRK viser barnefilm som fremstiller terrorangrep mot israelere som «magiske»
Neste artikkelSkaperen av «Fauda» med ny TV-serie
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.