Skolestart for 2,4 millioner skolebarn

Flere frykter skoleåpningen vil føre til økt koronasmitte i Israel.
Skoleelever ønskes velkommen til et nytt skoleår på en skole drevet av The Jewish Agency. (Foto: Jewish Agency)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Tirsdag 1. september startet et nytt skoleår for 2,4 millioner barn i Israel. Åpningen skjer samtidig som Israel sliter med høye smittetall. Nå frykter mange at skoleåpningen vil føre til økt smitte, skriver Times of Israel.

Israels raske gjenåpningen av skolene i mai, etter at strenge restriksjoner hadde slått koronaviruset kraftig tilbake måneden før, ble den gang sett på en som av de største årsakene til at pandemien blusset opp igjen i Israel.

Men ikke alle elever har returnert til skolen. I en beslutning som ble tatt like før skolestart ble det bestemt at skoler i områder med høy smitte skal holdes stengt. Det gjelder 332 skoler og 716 førskoler og barnehager.

For titusenvis av skolebarn er dermed skoleåpningen utsatt inntil videre.

– I motsetning til alle spådommer har skoleåret startet for 2,5 millioner elever. Vi håper å få bringe tilbake de 130.000 i røde byer [byer med høy smitte] så snart som mulig, forteller utdanningsminister Yoav Gallant.

Undervisningen vil foregå i henhold til Utdanningsdepartementets plan for «sikker læring», som ble utviklet som et svar på pandemien. Det innebærer blant annet at første- og andreklasse har vanlige klasserom, mens tredje- og fjerdeklasse vil deles opp i mindre klasser. Fra femteklasse og oppover skal det i større grad tas i bruk hjemmeundervisning. En utfordring er at mange elever ikke har tilgang på datamaskin eller internett som kreves for effektiv hjemmeundervisning.

En skolestreik truer også i skyggen av skoleåpningen. Lærernes fagforening krever tiltak overfor lærere som er risikosonen for koronaviruset. Hvis det ikke blir inngått et kompromiss kan det gå mot storstreik i israelske skoler.

117.030 personer har fått påvist koronaviruset i Israel, med 2159 nye tilfeller det siste døgnet. Så langt har 939 personer dødd av viruset i Israel. 891 personer er innlagt på sykehus, hvorav tilstanden er alvorlig for 436.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise