Skolestart for 2,4 millioner skolebarn

Flere frykter skoleåpningen vil føre til økt koronasmitte i Israel.
Skoleelever ønskes velkommen til et nytt skoleår på en skole drevet av The Jewish Agency. (Foto: Jewish Agency)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Tirsdag 1. september startet et nytt skoleår for 2,4 millioner barn i Israel. Åpningen skjer samtidig som Israel sliter med høye smittetall. Nå frykter mange at skoleåpningen vil føre til økt smitte, skriver Times of Israel.

Israels raske gjenåpningen av skolene i mai, etter at strenge restriksjoner hadde slått koronaviruset kraftig tilbake måneden før, ble den gang sett på en som av de største årsakene til at pandemien blusset opp igjen i Israel.

Men ikke alle elever har returnert til skolen. I en beslutning som ble tatt like før skolestart ble det bestemt at skoler i områder med høy smitte skal holdes stengt. Det gjelder 332 skoler og 716 førskoler og barnehager.

For titusenvis av skolebarn er dermed skoleåpningen utsatt inntil videre.

– I motsetning til alle spådommer har skoleåret startet for 2,5 millioner elever. Vi håper å få bringe tilbake de 130.000 i røde byer [byer med høy smitte] så snart som mulig, forteller utdanningsminister Yoav Gallant.

Undervisningen vil foregå i henhold til Utdanningsdepartementets plan for «sikker læring», som ble utviklet som et svar på pandemien. Det innebærer blant annet at første- og andreklasse har vanlige klasserom, mens tredje- og fjerdeklasse vil deles opp i mindre klasser. Fra femteklasse og oppover skal det i større grad tas i bruk hjemmeundervisning. En utfordring er at mange elever ikke har tilgang på datamaskin eller internett som kreves for effektiv hjemmeundervisning.

En skolestreik truer også i skyggen av skoleåpningen. Lærernes fagforening krever tiltak overfor lærere som er risikosonen for koronaviruset. Hvis det ikke blir inngått et kompromiss kan det gå mot storstreik i israelske skoler.

117.030 personer har fått påvist koronaviruset i Israel, med 2159 nye tilfeller det siste døgnet. Så langt har 939 personer dødd av viruset i Israel. 891 personer er innlagt på sykehus, hvorav tilstanden er alvorlig for 436.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise