Kraftig økning i fattigdom i Israel

Koronapandemien har gjort livet vanskelig for mange israelere.
Organisasjonen Latet deler ut mat og andre forsyninger til trengende familier i Israel. Dette bildet er tatt før pandemien.

Mer enn en kvart million husholdninger i Israel har siden starten på korona-pandemien falt under fattigdomsgrensen. En økning på nesten 50 prosent, viser en rapport publisert av organisasjonen Latet. Andelen husholdninger i fattigdom har økt fra 20,1 prosent til 29,3 prosent, skriver Times of Israel.

Bak tallene viser det seg at medlemmene i 850.000 husholdninger i Israel mangler tilfredsstillende boforhold, utdanning, helsevesen og nok mat, med 268.000 husholdninger som har falt under fattigdomsgrensen siden starten på pandemien tidligere i år. Nesten én million israelere er i dag arbeidsledig eller permittert uten lønn. Pandemien har gjort at mange har mistet jobben.

Latet jobber med å bekjempe fattigdom og matusikkerhet og hjelper 70.000 trengende familier via et nettverk av veldedige organisasjoner. De anslår at rundt 143.000 familier har sluttet seg til de 513.000 familiene som allerede led av matusikkerhet før krisen, med 34.000 av de nye familiene som opplever en alvorlig grad av matusikkerhet.

Med matusikkerhet menes usikker eller begrenset tilgang til ernæringsmessig tilstrekkelig og trygg mat, eller at evnen til å tilegne seg akseptabel mat på sosialt og kulturelt akseptable måter er begrenset eller usikker. Selv om det kan lede til underernæring, så er det ikke det samme. Det er faktisk en av hovedårsakene til fedme og er nært knyttet til sykdom og økt sårbarhet for sykdommer som COVID-19.

Rapporten til Latet viser også at i forbindelse med pandemien har rundt 422.000 husholdninger, som representerer 14,5% av landet, sluttet seg til de 699.000 husholdningene (24,1%) som allerede led en eller annen form for økonomisk nød.

Gilles Darmon, president og grunnlegger av Latet, sier årets rapport uten tvil er den verste siden de begynte å forske på fattigdom i Israel for 15 år siden.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise