Jon Stewart hos “Jon Stewart”

Den amerikansk-jødiske satirikeren Jon Stewart, gjestet fredag programmet til sin hardt pressede egyptiske kollega Bassem Yousef.
Foto: Skjermdump fra albernameg, YouTube.com
Foto: Skjermdump fra albernameg, YouTube.com

Bassem Yousef er fjernsynsvert i det egyptiske satireprogrammet “Albernameg”, som er sterkt inspirert av Jon Stewarts “Daily Show” i USA. Hans popularitet har økt voldsomt, etter at han ble tildelt sendetid i etterkant av den egyptiske revolusjonen for to år siden. En popularitet som også har kostet “den egyptiske Jon Stewart” dyrt.

I dag er Yousef siktet for titalls ulike forhold, grunnet sin kritiske innstilling til president Mohamed Morsi og Det muslimske brorskaps ekstreme utgave av islam. Amerikansk-jødiske Jon Stewart lovpriste sin kollega, da han gjestet satireprogrammet hans på fredag.

– Dersom regimet deres ikke er sterke nok til å takle en vits, da har dere i virkeligheten ikke noe regime, sa han til stor applaus fra salen.

For humor er ufarlig. En lekse som det egyptiske demokratiet må lære seg, hevdet han.

– En vits skyter aldri tåregass på en gruppe mennesker i parken. Det er bare ord. Det Bashem gjør, er å vise at satire fortsatt kan være relevant. Det kan skrape fram et rom i et land, som folk kan uttrykke seg i. Det er dette demokrati handler om, fortsatte Stewart.

Amerikaneren har for øyeblikket permisjon fra sin faste stilling som fjernsynsvert på “The Daily Show”, for å lage en dokumentarfilm om en tidligere fengslet iransk journalist.

Se resten av besøket hos Bassem Yousef her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kEO2Rd3sJbA[/youtube]

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise