Jon Stewart hos “Jon Stewart”

Den amerikansk-jødiske satirikeren Jon Stewart, gjestet fredag programmet til sin hardt pressede egyptiske kollega Bassem Yousef.
Foto: Skjermdump fra albernameg, YouTube.com
Foto: Skjermdump fra albernameg, YouTube.com

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Bassem Yousef er fjernsynsvert i det egyptiske satireprogrammet “Albernameg”, som er sterkt inspirert av Jon Stewarts “Daily Show” i USA. Hans popularitet har økt voldsomt, etter at han ble tildelt sendetid i etterkant av den egyptiske revolusjonen for to år siden. En popularitet som også har kostet “den egyptiske Jon Stewart” dyrt.

I dag er Yousef siktet for titalls ulike forhold, grunnet sin kritiske innstilling til president Mohamed Morsi og Det muslimske brorskaps ekstreme utgave av islam. Amerikansk-jødiske Jon Stewart lovpriste sin kollega, da han gjestet satireprogrammet hans på fredag.

– Dersom regimet deres ikke er sterke nok til å takle en vits, da har dere i virkeligheten ikke noe regime, sa han til stor applaus fra salen.

For humor er ufarlig. En lekse som det egyptiske demokratiet må lære seg, hevdet han.

– En vits skyter aldri tåregass på en gruppe mennesker i parken. Det er bare ord. Det Bashem gjør, er å vise at satire fortsatt kan være relevant. Det kan skrape fram et rom i et land, som folk kan uttrykke seg i. Det er dette demokrati handler om, fortsatte Stewart.

Amerikaneren har for øyeblikket permisjon fra sin faste stilling som fjernsynsvert på “The Daily Show”, for å lage en dokumentarfilm om en tidligere fengslet iransk journalist.

Se resten av besøket hos Bassem Yousef her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kEO2Rd3sJbA[/youtube]Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise