Det blir ingen jul i Trondheim og Tromsø

Etter boikottvedtakene nekter flere prester å fortelle den gamle historien om jødiske bosettere og hvordan de fikk utenlandsk finansiering. - Skal vi være konsekvente, og det må man være i følge FN-resolusjoner, er det ikke mange igjen i julehistorien vi kan motta tjenester av, sier en prest som har sett BDS-lyset.
Jesusbarnet ble født i en jødisk bosetning, omgitt av bosettere og utenlandske støttespillere som ga finansiering. Dette kommer det nå sterke reaksjoner på fra presteskapet i Trondheim og Tromsø. - Vi er blitt vekket av det røde flertallet i kommunestyret, sier de omvendte prestene.
Jesusbarnet ble født i en jødisk bosetning, omgitt av bosettere og utenlandske støttespillere som ga finansiering. Dette kommer det nå sterke reaksjoner på fra presteskapet i Trondheim og Tromsø. - Vi er blitt vekket av det røde flertallet i kommunestyret, sier de omvendte prestene.

SATIRE

 

Etter at Trondheim bystyre vedtok boikott av israelske varer og tjenester fra bosetninger på Vestbredden, nekter Trondheims-presten Roi Rød å tale på årets julegudstjenester.  I et blogginnlegg skriver han:

«Betlehem var stinn av jødiske bosettere i de dager. Utbyggingen hadde nok gått for sakte, så det var ikke en gang husrom for Josef og Maria.

‘I dag er det født dere en frelser i Davids by.’ Englekoret sang for jødiske bosettere som gikk og passet dyra på de samme markene hvor David, ifølge den jødiske kongesagaen, hadde begynt sin karriere som gjeter tusen år tidligere. Slekten til den første store jødiske kongen var bosettere i Betlehem. Enda mange århundrer tidligere døde Israels elskling – Rakel – under barnefødsel på en av disse markene, forteller den samme sagaen. Sønnen Benjamin ble den første bosetter født i landet.

Om dette ikke var nok, forteller evangelistene om utenlandsk finansiering av de jødiske bosetningene i Betlehem-området. Fra Østen kom det noen vismenn med gaver. Noe gull, røkelse og myrra ble helt sikkert skutt inn i den lokale bosetningsøkonomien. Dette var ikke et engangstilfelle. Flere tiår senere drev Paulus, som så på seg selv som en direkte etterkommer av  den første bosetteren, på med innsamling til jødiske bosettere i den samme Judea-regionen.»

Rød påpeker i sitt innlegg at de fleste forfatterne i Det nye testamentet var nært knyttet opp til den jødiske bosetterbevegelsen i Judea [sørlige del av Vestbredden].

– Skal vi være konsekvente, og det må man være i følge flere FN-resolusjoner, er det ikke mange igjen i julehistorien vi kan motta tjenester av, konkluderer han.

Også fra Tromsø kommer det lignende reaksjoner.

– Når flertallet i kommunestyret setter et så strålende eksempel, hvordan kan vi da i kirken fortsette å formidle en historie om bosettere og utenlandsk finansiering av jødiske bosetninger? spør en lokal prest.

– Hele julen begynte med jødiske bosettere i den palestinske byen Betlehem. Derfor er det best å avlyse det hele, konkluderer en tredje prest. Han oppmuntrer alle familier i Trondheim og Tromsø til å kutte ut julegaver, og heller gi pengene til Mellomkirkelig råds arbeid med en ny Bibel-versjon der forfatterne vil beflitte seg på å holde alle jøder unna de uønskede steder.

Flere kirker i de to boikottbyene kommer nå til å kjøre et alternativt opplegg i julehøytiden. I noen gudstjenester skal en palestinsk forfatter fortelle om alle gangene han hørte Yasser Arafat si at «Jesus var den første palestinske martyren». I kirkesognet til Mads Gilbert i Tromsø vises en film hvor Mahmoud Abbas forteller at palestinerne eksisterte før Abraham.

Det er varslet en liten motdemonstrasjon utenfor hvor demonstrantene skal bære to plakater. Den ene har et sitat av Terje Rød-Larsen: Arafat var en «mesterlig manipulator» som «løy hele tida». Den andre har teksten: Palestinere risikerer dødsstraff for å selge eiendom til jøder.

Det er fortsatt ikke rom i herberget.

 

SATIRE

 

NB! Husk å bestille julegavene fra Israel nå!

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIsrael på 1-2-3
Neste artikkel– Kaos, lovløshet og ekstremisme
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise