Mads Gilbert: – Stans israelsk apartheid mot palestinske fiskere i Dødehavet

Etter at Israel erobret Vestbredden i 1967 har de ikke gitt noen fiskerilisenser til palestinske fiskere i Dødehavet.

Mads Gilbert i intervju med Al Arabiya. (Skjermdump fra YouTube)
Mads Gilbert i intervju med Al Arabiya. (Skjermdump fra YouTube)

Dette opprører lege og Palestina-aktivist Mads Gilbert.

– Et mer åpenbart eksempel på israelsk apartheid og rasisme skal man lete lenge etter, skriver Gilbert på sin Facebook-side mandag 1. april.

De siste årene har israelske vanningsanlegg i Jordan-dalen også redusert mengden ferskvann som kommer inn i Dødehavet. Turister som besøker sionistenes badehoteller tar med seg mineraler fra sjøen, noe som har bidratt til å redusere næringsinnholdet i de få fiskene som palestinerne lykkes med å fange på illegal måte.

– Den norske regjeringen velger å lukke øynene. Etter at Høyre og FrP kom til makten i 2013 har de ikke gjort noe for å stanse dette israelske overgrepet, påpeker Gilbert.

De palestinske fiskernes situasjon vekker også oppmerksomhet i Storbritannia. Der har tilhengere av Labour-leder Jeremy Corbyn satt i gang en underskriftskampanje som krever at Israel gir de palestinske fiskerne en rettferdig behandling.

I samarbeid med Palestinakomiteen har Mads Gilbert valgt å etablere et norsk fond for å støtte de palestinske fiskerne i Dødehavet.

– Vi forventer å få årlig støtte fra Norad, i hvert fall etter neste gang det blir regjeringsskifte, skriver Palestinakomiteen.

Dersom du derimot mener Israel har rett til all fisken i Dødehavet, kan du ringe 41 17 67 80 for å høre hva du kan gjøre for å hjelpe de to israelske fiskeoppdrettsanleggene i saltsjøen.


Oppdatering 2. april 2019: Som de fleste vil ha forstått, var dette MIFFs 1. april-spøk.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise