Mads Gilbert: – Stans israelsk apartheid mot palestinske fiskere i Dødehavet

Etter at Israel erobret Vestbredden i 1967 har de ikke gitt noen fiskerilisenser til palestinske fiskere i Dødehavet.

Mads Gilbert i intervju med Al Arabiya. (Skjermdump fra YouTube)
Mads Gilbert i intervju med Al Arabiya. (Skjermdump fra YouTube)

Dette opprører lege og Palestina-aktivist Mads Gilbert.

– Et mer åpenbart eksempel på israelsk apartheid og rasisme skal man lete lenge etter, skriver Gilbert på sin Facebook-side mandag 1. april.

De siste årene har israelske vanningsanlegg i Jordan-dalen også redusert mengden ferskvann som kommer inn i Dødehavet. Turister som besøker sionistenes badehoteller tar med seg mineraler fra sjøen, noe som har bidratt til å redusere næringsinnholdet i de få fiskene som palestinerne lykkes med å fange på illegal måte.

– Den norske regjeringen velger å lukke øynene. Etter at Høyre og FrP kom til makten i 2013 har de ikke gjort noe for å stanse dette israelske overgrepet, påpeker Gilbert.

De palestinske fiskernes situasjon vekker også oppmerksomhet i Storbritannia. Der har tilhengere av Labour-leder Jeremy Corbyn satt i gang en underskriftskampanje som krever at Israel gir de palestinske fiskerne en rettferdig behandling.

I samarbeid med Palestinakomiteen har Mads Gilbert valgt å etablere et norsk fond for å støtte de palestinske fiskerne i Dødehavet.

– Vi forventer å få årlig støtte fra Norad, i hvert fall etter neste gang det blir regjeringsskifte, skriver Palestinakomiteen.

Dersom du derimot mener Israel har rett til all fisken i Dødehavet, kan du ringe 41 17 67 80 for å høre hva du kan gjøre for å hjelpe de to israelske fiskeoppdrettsanleggene i saltsjøen.


Oppdatering 2. april 2019: Som de fleste vil ha forstått, var dette MIFFs 1. april-spøk.

Forrige artikkelLes hvorfor hun melder seg ut av Redd Barna
Neste artikkelIslamsk Jihad planlegger et større angrep mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.