Mads Gilbert: – Stans israelsk apartheid mot palestinske fiskere i Dødehavet

Etter at Israel erobret Vestbredden i 1967 har de ikke gitt noen fiskerilisenser til palestinske fiskere i Dødehavet.
Mads Gilbert i intervju med Al Arabiya. (Skjermdump fra YouTube)
Mads Gilbert i intervju med Al Arabiya. (Skjermdump fra YouTube)

Dette opprører lege og Palestina-aktivist Mads Gilbert.

– Et mer åpenbart eksempel på israelsk apartheid og rasisme skal man lete lenge etter, skriver Gilbert på sin Facebook-side mandag 1. april.

De siste årene har israelske vanningsanlegg i Jordan-dalen også redusert mengden ferskvann som kommer inn i Dødehavet. Turister som besøker sionistenes badehoteller tar med seg mineraler fra sjøen, noe som har bidratt til å redusere næringsinnholdet i de få fiskene som palestinerne lykkes med å fange på illegal måte.

– Den norske regjeringen velger å lukke øynene. Etter at Høyre og FrP kom til makten i 2013 har de ikke gjort noe for å stanse dette israelske overgrepet, påpeker Gilbert.

De palestinske fiskernes situasjon vekker også oppmerksomhet i Storbritannia. Der har tilhengere av Labour-leder Jeremy Corbyn satt i gang en underskriftskampanje som krever at Israel gir de palestinske fiskerne en rettferdig behandling.

I samarbeid med Palestinakomiteen har Mads Gilbert valgt å etablere et norsk fond for å støtte de palestinske fiskerne i Dødehavet.

– Vi forventer å få årlig støtte fra Norad, i hvert fall etter neste gang det blir regjeringsskifte, skriver Palestinakomiteen.

Dersom du derimot mener Israel har rett til all fisken i Dødehavet, kan du ringe 41 17 67 80 for å høre hva du kan gjøre for å hjelpe de to israelske fiskeoppdrettsanleggene i saltsjøen.


Oppdatering 2. april 2019: Som de fleste vil ha forstått, var dette MIFFs 1. april-spøk.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise