Saudi-Arabia vurderer å endre henrettelsesmetode

Saudi-arabiske myndigheter har problemer med å skaffe seg nok "offisielle sverdmenn", og vurderer å gå over fra dødsstraff ved offentlig halshugging til dødelig skudd.
Dira-plassen sentralt i Saudi-Arabias Riyadh, er stedet hvor offentlige halshugginger finner sted i hovedstaden. (Foto: Wikipedia)
Dira-plassen sentralt i Saudi-Arabias Riyadh, er stedet hvor offentlige halshugginger finner sted i hovedstaden. (Foto: Wikipedia)

Det er Al-Watan, myndighetenes egen avis, som melder dette søndag. Komiteen som har ansvaret for å administrere dødsstraffregimet, mener overgangen fra halshugging til dødelig skudd ikke vil bryte med islamsk lov.

– Løsningen ser praktisk ut. Særlig siden vi mangler offisielle sverdmenn, eller at de noen ganger blir forsinket til halshuggingene de skal gjennomføre. Målet er å unngå at de vanlige sikkerhetsrutinene blir forstyrret, forklarer komiteen i en pressemelding.

Til nå har all dødsstraff i Saudi-Arabia blitt utført med offentlig halshugging, som eneste land i verden. Mennesker som er dømt for mord, tyveri, voldtekt og salg av narkotika mottar samme dom. I fjor fikk 76 personer dødsstraff i landet, mens tallet for 2011 er på 79, skriver Yedioth Aharonoth.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise