Home Saudi-Arabia Saudi-Arabia vurderer å endre henrettelsesmetode

Saudi-Arabia vurderer å endre henrettelsesmetode

Saudi-arabiske myndigheter har problemer med å skaffe seg nok “offisielle sverdmenn”, og vurderer å gå over fra dødsstraff ved offentlig halshugging til dødelig skudd.

Dira-plassen sentralt i Saudi-Arabias Riyadh, er stedet hvor offentlige halshugginger finner sted i hovedstaden. (Foto: Wikipedia)
Dira-plassen sentralt i Saudi-Arabias Riyadh, er stedet hvor offentlige halshugginger finner sted i hovedstaden. (Foto: Wikipedia)

Det er Al-Watan, myndighetenes egen avis, som melder dette søndag. Komiteen som har ansvaret for å administrere dødsstraffregimet, mener overgangen fra halshugging til dødelig skudd ikke vil bryte med islamsk lov.

– Løsningen ser praktisk ut. Særlig siden vi mangler offisielle sverdmenn, eller at de noen ganger blir forsinket til halshuggingene de skal gjennomføre. Målet er å unngå at de vanlige sikkerhetsrutinene blir forstyrret, forklarer komiteen i en pressemelding.

Til nå har all dødsstraff i Saudi-Arabia blitt utført med offentlig halshugging, som eneste land i verden. Mennesker som er dømt for mord, tyveri, voldtekt og salg av narkotika mottar samme dom. I fjor fikk 76 personer dødsstraff i landet, mens tallet for 2011 er på 79, skriver Yedioth Aharonoth.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

0

Your Cart