Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Saudi-Arabia vurderer å endre henrettelsesmetode

Dira-plassen sentralt i Saudi-Arabias Riyadh, er stedet hvor offentlige halshugginger finner sted i hovedstaden. (Foto: Wikipedia)
Dira-plassen sentralt i Saudi-Arabias Riyadh, er stedet hvor offentlige halshugginger finner sted i hovedstaden. (Foto: Wikipedia)
Saudi-arabiske myndigheter har problemer med å skaffe seg nok "offisielle sverdmenn", og vurderer å gå over fra dødsstraff ved offentlig halshugging til dødelig skudd.

Det er Al-Watan, myndighetenes egen avis, som melder dette søndag. Komiteen som har ansvaret for å administrere dødsstraffregimet, mener overgangen fra halshugging til dødelig skudd ikke vil bryte med islamsk lov.

– Løsningen ser praktisk ut. Særlig siden vi mangler offisielle sverdmenn, eller at de noen ganger blir forsinket til halshuggingene de skal gjennomføre. Målet er å unngå at de vanlige sikkerhetsrutinene blir forstyrret, forklarer komiteen i en pressemelding.

Til nå har all dødsstraff i Saudi-Arabia blitt utført med offentlig halshugging, som eneste land i verden. Mennesker som er dømt for mord, tyveri, voldtekt og salg av narkotika mottar samme dom. I fjor fikk 76 personer dødsstraff i landet, mens tallet for 2011 er på 79, skriver Yedioth Aharonoth.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart