Historisk avtale med Saudi-Arabia

For første gang får et flyselskap lov til å fly over Saudi-Arabia på vei til Israel.

Air India har fått tillatelse til å fly over saudiarabisk luftrom til og fra Israel. Det har ingen fått lov til tidligere. (Foto: T. Laurent/Wikipedia)
Air India har fått tillatelse til å fly over saudiarabisk luftrom til og fra Israel. (Foto: T. Laurent/Wikipedia)

Det indiske flyselskapet Air India bekrefter at de vil starte en direkterute mellom Tel Aviv og Dehli, etter at de har fått en historisk tillatelse til å fly over saudiarabisk luftrom. Det er første gang et flyselskap har fått lov til å fly over Saudi-Arabia for å komme til Israel, skriver Times of Israel.

Tillatelsen markerer et vendepunkt fra Gulf-landet, som tidligere ikke tillot flyreiser til og fra Israel gjennom sitt luftrom. Som mange andre land i Midtøsten har ikke Saudi-Arabia noen diplomatiske forbindelser med Israel.

Men de siste årene har forholdet mellom landene begynt å bli bedre.

Den historiske avtalen gjør at flyturen mellom India og Israel vil bli to timer kortere, fordi pilotene ikke lenger må fly rundt Saudi-Arabia. Avtalen er også et klart tegn på at Israel har lykkes i arbeidet med å forbedre sine forbindelser til det mektige Gulf-landet.

Det israelske flyselskapet El Al er de eneste som per dags dato tilbyr direkterute mellom Israel og India. De har frem til nå måtte fly over Rødehavet og rundt Den arabiske halvøy for å unngå saudiarabisk luftrom. Nå håper også de på tillatelse til å fly over Saudi-Arabia.

El Als administrerende direktør, Gonen Usishkin, mener det vil være brudd på internasjonale regler hvis ikke de får den samme muligheten til å fly over Saudi-Arabia og mener det vil gi konkurrentene en urettferdig fordel.

Forrige artikkelPalestinsk mufti: – Flytting av USAs ambassade vil føre til krig og anarki
Neste artikkelØker terrorlønnen med 430 millioner
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.