– Palestinerne må snart takke ja til en fredsavtale, ellers får de slutte å klage

Saudiarabiske Mohammed bin Salman slakter det palestinske lederskapet.

Den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman angriper Irans øverste leder. (Foto: Adrian Cadiz/Flickr)
Den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman er kritisk til det palestinske lederskapet. (Foto: Adrian Cadiz/Flickr)

I et møte med jødiske ledere i USA skal den saudarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman ha refset det palestinske lederskapet for at de gjennom flere tiår har avvist alle muligheter for fred med Israel. Salman sa at palestinerne enten må godta et fredsforslag, ellers så får de «tie stille».

– Gjennom 40 år har det palestinske lederskapet forkastet enhver mulighet til fred ved å avvise alle tilbudene de har fått, skal Salman ha sagt i møtet.

Flere av dem som var tilstede ble forbauset over kronprinsens kraftige kritikk av det palestinske lederskapet, skriver nettavisen Times of Israel.

– Det er på tide at palestinerne godtar et av tilbudene de har fått og setter seg ned ved forhandlingsbordet. Hvis ikke får de tie stille og slutte å klage.

Kronprisen skal også ha sagt på møtet at «det palestinske spørsmålet ikke er på toppen av den saudiarabiske regjeringens agenda» og utdypet det slik:

– Det er andre presserende og viktige saker som håndteres – som Iran.

Sjiamuslimske Iran er ikke bare Israels erkefiende, men også en erkefiende til sunnimuslimske Saudi-Arabia. Den felles trusselen fra Iran har ført Israel og Saudi-Arabia tettere sammen de siste årene. Samtidig understreket Salman at det må komme fremskritt i den israelsk-palestinske konflikt før Saudi-Arabia og andre arabiske land kan ha tettere samarbeid med Israel.

Sist gang palestinerne takket NEI til fred og sin egen stat var i januar 2018. Palestinerne har sagt NEI mange ganger før – og sier de vil gjøre det igjen.

Forrige artikkelTo syriske militærbaser angrepet – flere titalls soldater skal være drept
Neste artikkel– Iran har et hemmelig atomvåpenprogram
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.