Saudi-Arabia åpner luftrommet sitt

– Nok et stort gjennombrudd, sier Benjamin Netanyahu.
Mandag 31. august fløy et israelsk fly for første gang gjennom saudiarabisk luftrom. Her flyr de over hovedstaden Riyadh. Nå åpnes luftrommet for alle flygninger til og fra Israel. Den historiske beslutningen ble kunngjort 2. september. (Foto: GPO)

Saudi-Arabia vil tillate flyselskaper å bruke deres luftrom til flyreiser mellom Israel og De forente arabiske emirater, opplyser landets myndigheter. Flere flyselskaper sier de vil starte opp flyruter mellom Israel og Emiratene som følge av fredsavtalen mellom de to landene, skriver Times of Israel.

Men: Tidligere har ikke Saudi-Arabia tillatt at flyselskap bruker deres luftrom til flyreiser til og fra Israel. Dermed måtte flyselskapene ha flydd en mye lengre og potensielt farligere rute. Det slipper de heldigvis nå.

I en pressemelding skriver Saudi-Arabia at de vil tillate at «alle land bruker luftrommet deres» på flyreiser til og fra De forente arabiske emirater. Israels statsminister Benjamin Netanyahu hyller beslutningen til Gulflandet.

– Nok et stort gjennombrudd. Dette vil senke flyprisene, korte flytiden og åpne for massiv turisme. Dette er bra for økonomien, sier Netanyahu.

Ifølge den israelske statsministeren vil det også medføre at det blir billigere flyreiser og kortere reisetid fra Israel til Thailand og land i det fjerne østen.

Tillatelsen til å bruke saudiarabisk luftrom er nok et tegn på et varmere forhold mellom Israel og Saudi-Arabia. I 2018 så vi utslag av dette, da Air India ble det første flyselskapet i verden som fikk tillatelse til å fly over saudiarabisk luftrom til og fra Israel. Likevel var det den gang kun et unntak.

Nå åpnes luftrommet for alle. Mandag fløy et kommersielt fly med en israelsk og amerikansk delegasjon fra Israel til Emiratene for aller første gang.

Israel har frem til nå vært det eneste landet utestengt fra saudiarabisk luftrom.

En delegasjon fra Israel på flyplassen i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater. I bakgrunnen El Al-flyet som fraktet dem.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise