Historisk møte i Saudi-Arabia

Benjamin Netanyahu og Mossad-sjef Yossi Cohen møtte den saudiarabiske kronprinsen.
Statsminister Benjamin Netanyahu og Mossad-sjef Yossi Cohen skal ha deltatt på det historiske møtet. Dette bildet er fra 2017. (Foto: Haim Zach)

Israelske medier skriver at statsminister Benjamin Netanyahu og Mossad-sjef Yossi Cohen har møtt den saudiarabiske kronprinsen Mohammad bin Salman i Saudi-Arabia. Også den amerikanske utenriksministeren Mike Pompeo skal ha deltatt på det historiske møtet, skriver Times of Israel.

Det er det første kjente høytstående møtet mellom en israelsk og en saudiarabisk leder. Netanyahus fly skal ha stått på bakken i fem timer i den saudiarabiske kystbyen Neom ved Rødehavet, før det returnerte til Israel.

Samtidig kunngjorde Pompeo at han hadde hatt «konstruktive møter» med Saudi-Arabias kronprins, men han nevnte ikke noe om at Netanyahu skal ha vært til stede. Pompeo har vært på en rundreise i Midtøsten, inkludert Israel.

USAs ambassadør i Saudi-Arabia John Abizaid (til venstre) og Saudi-Arabias utenriksmiister Faisal bin Farhan tar imot USAs utenriksminister Mike Pompeo og hans kone Susan på flyplassen i byen Neom i Saudi-Arabia 22. november 2020.

Det er ikke kommet noen offisiell bekreftelse på Netanyahus historiske besøk til Saudi-Arabia fra verken Israel, USA eller Saudi-Arabia. Ifølge TV-kanalen Kan handlet samtalene om Iran og den kommende Biden-administrasjonen.

Trump-administrasjonen har håpet at Saudi-Arabia vil gjøre som De forente arabiske Emirater og Bahrain i å anerkjenne Israel og etablere diplomatiske bånd, noe som virker mindre sannsynlig i kjølvannet av valget av Joe Biden som USAs neste president.

Mange tror den nye Biden-administrasjonen vil gjenoppta den omstridte atomavtalen med Iran, som både Israel og Saudi-Arabia er sterkt imot. Men Trump-administrasjonen vil ikke gjøre det enkelt for sine arvtakere. De ønsker å ilegge mange nye sanksjoner mot Iran før innvielsen av Biden 20. januar 2021.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise