Rakett eksploderte i Sderot

To personer blir behandlet for sjokkskader etter eksplosjonen.

En rakett fra Gazastripen eksploderte i byen Sderot med 25.000 innbyggere. (Foto: Twitter)
En rakett fra Gazastripen eksploderte i byen Sderot med 25.000 innbyggere. (Foto: Twitter)

For tredje gang fredag kveld er det avfyrt raketter fra Gazastripen mot Israel. De forrige ble stoppet av Iron Dome eller landet utenfor befolkede områder, men den siste raketten eksploderte på en parkeringsplass i byen Sderot. To personer behandles for sjokkskader, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

– Det var en enorm eksplosjon. Jeg hørte glass knuste og bilalarmer som gikk av. Veggene i huset mitt ristet. Jeg turte ikke å forlate tilfluktsrommet. Nå er hele gaten stengt av og politiet og bombepatruljer er overalt. Ambulansene har parkert utenfor huset mitt og ambulansepersonell ser etter personer som kan ha blitt skadet, sier en beboer i Sderot.

Tidligere fredag kveld angrep israelske jagerfly flere Hamas-mål på Gazastripen som svar på de to første rakettangrepene. Ifølge palestinske kilder skal minst 10 personer være såret i det israelske angrepet.

– IDF angrep to terrormål på Gazastripen: En treningsleir for Hamas og et våpenlager. Angrepet var et svar på rakettene som ble avfyrt mot Israel tidligere. IDF holder Hamas ansvarlig for ethvert angrep som kommer fra Gaza, sier IDFs talsperson.

Den israelske hæren advarer beboere i nærheten av Gazastripen om å holde seg i nærheten av bomberom framover. De utelukker ikke nye angrep.

Forrige artikkelRakett skutt ned over Sør-Israel
Neste artikkelHør Conrad Myrland i samtale med Suzanne Aabel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.