– Vil ha palestinsk stat

Utenriksminister Shimon Peres uttrykte støtte til en palestinsk stat torsdag, men han gav etter for press fra statsministerens kontor, og la til at "dette er ennå ikke formell politikk til den israelske regjering". I første omgang var talen publisert på FNs Internett-sider uten dette forbeholdet. I siste minutt ble dette endret, etter at Sharons byråsjef, Uri Shani ringte til direktøren for utenriksdepartementet Avi Gil. Peres holdt sin tale for FN-forsamlingen, hvor han også fordømte palestinsk terror og la vekt på Israels rett til selvforsvar. - Vi vil ikke dominere palestinerne, sa han, og fortsatte: Vi vil at de skal puste i frihet, skape en ny økonomi, ta vare på sine tradisjoner, glede seg over høy utdanning, som alt vil gi en virkelig sikkerhet.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Utenriksminister Shimon Peres uttrykte støtte til en palestinsk stat torsdag, men han gav etter for press fra statsministerens kontor, og la til at “dette er ennå ikke formell politikk til den israelske regjering”.
I første omgang var talen publisert på FNs Internett-sider uten dette forbeholdet. I siste minutt ble dette endret, etter at Sharons byråsjef, Uri Shani ringte til direktøren for utenriksdepartementet Avi Gil.
Peres holdt sin tale for FN-forsamlingen, hvor han også fordømte palestinsk terror og la vekt på Israels rett til selvforsvar.
– Vi vil ikke dominere palestinerne, sa han, og fortsatte: Vi vil at de skal puste i frihet, skape en ny økonomi, ta vare på sine tradisjoner, glede seg over høy utdanning, som alt vil gi en virkelig sikkerhet.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelJødenes historie i Syria
Neste artikkelVi er i økonomisk krise
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise