Shimon Peres har hatt hjerteinfarkt

Israels tidligere president Shimon Peres under statsbesøket i Norge, på Nobelinstituttet i Oslo 13. mai 2014. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Israels tidligere president Shimon Peres under statsbesøket i Norge, på Nobelinstituttet i Oslo 13. mai 2014. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den 92 år gamle tidligere presidenten våknet med brystsmerter torsdag morgen. Hans personlige lege påviste uregelmessigheter i hjerterytmen hans og konstaterte at han hadde hatt et mildt hjerteinfarkt. Peres ble derfor innlagt på Sheba medisinske senter i Tel Hashomer, ifølge Times of Israel.

I en operasjon på sykehuset ble en blokkert blodåre åpnet opp. Ifølge Peres’ administrasjon står det bra til med ham, og han regner med å være ute av sykehuset igjen i løpet av noen dager for så å gå tilbake til normal aktivitet.

– Han har et sterkt hjerte og han er full av energi, sier sønnen Chemi Peres om sin far. Han opplyser at faren var ved bevissthet hele tiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den sittende presidenten Reuven Rivlin ringte Peres på sykehuset for å ønske ham god bedring. Samtalen skal ha åpnet med at Peres spurte Rivlin hvordan det sto til med helsen hans, ifølge Army Radio.

Shimon Peres har bak seg en 55 år lang politisk karriere, som han avsluttet som president fra 2007 til 2014. I løpet av sitt siste år som president var han på det første israelske statsbesøket til Norge.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag