Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Haifa videre med 1-0 seier hjemme

Onsdag braket den norske fotballgiganten Rosenborg, sammen mot serievinner i Israel, Maccabi Haifa, til første kamp i 3. kvalifiseringsrunde til Champions League.

ROSENBORG-MACCABI HAIFA 2-1: Onsdag braket den norske fotballgiganten Rosenborg, sammen mot serievinner i Israel, Maccabi Haifa, til første kamp i 3. kvalifiseringsrunde til Champions League. Mye av fokuset på det fotballfaglige forsvant hjemme i Norge etter spekulasjonene om konspirasjon mellom de to lagene for å unngå tøffere matching. Enkelte pro-palestinske grupperinger i Norge har også gått offentlig ut og bedt Rosenborg boikotte kampen mot Haifa, et utsagn som har møtt store protester fra ledelsen i klubben. Konspirasjon eller ei, Haifa har i alle fall mer å vise til internasjonalt enn man kanskje tror. I fjor spilte de blant annet uavgjort mot Manchester United i første gruppespill i Champions League. De var også nær ved å ta tre poeng med seg fra Old Trafford da de tok ledelsen tidlig i kampen, men "de røde djevlene" klarte å snu kampen i sin favør. Haifa ble med sin deltakelse det første israelske laget noensinne som har fått gleden av å delta i turneringen. Så mens norske medier pratet om det utenomsportslige, skrev Ha’aretz i en kommentar dagen før kampen, at været kunne bli en faktor i israelernes favør. Med rundt 30 grader i skyggen på Lerkendal var forholdene slik de normalt er hjemme i Israel, og kanskje i overkant av hva nordmenn er vant med. Det er tydelig et større fokus på kampens utvikling, enn alt annet i Israel

Tidlig mål Allerede etter 36 sekunder av onsdagens kamp tok Rosenborg ledelsen. Etter gjennombruddspasning fra Vidar Riseth, runder Harald Martin Brattbakk keeper og skyter ballen i mål. Og slik fortsatte det. De første minuttene av kampen var bare Rosenborg, og etter 10 minutter var det Jan Gunnar Sollis tur til å score. Innlegget fra Brattbakk puttes i mål fra nært hold. Det er 2-0. Bare minuttet senere får Haifa sin første sjanse, et skudd som går langt over mål. Resten av omgangen var preget av mange Rosenborg-sjanser. Trønderne hadde flere muligheter til å score flere mål, men de uteble. Måltørste israelere nærmest kontret seg mer og mer inn i kampen, men resultatet stod helt til overtid av første omgang

Redusering av Rosso For rett før dommeren skal blåse i fløyta, reduserer Rosso til 2-1. Et innlegg i fra høyrekanten streifer forbi mange spillere, før Giovani Rosso får et bein på ballen og sender den inn via krysstanga. Både Haifa og Rosenborg hadde mange sjanser i løpet av andre omgang, men trønderne var alltid et hakk foran. Likevel manglet det lille ekstra for Norges håp i Europa, og andreomgang ble målløs. "RBK-seier uten jubel", skriver VG. Scorer Haifa et mål hjemme i neste kamp, og holder tett bakover, er Rosenborg ute. De israelske spillerne kan reise hjem sammen med sine mye omtalte livvakter, godt fornøyd med utfallet av kampen. Det er også slik vi leser det i avisene. Mens VG skriver om en seier uten jubel, skriver Jerusalem Post om hvordan en "1-0 seier til Haifa vil være nok for å sikre avansement til gruppespillet". Tonen er den samme hos Ha’aretz, som skriver hvor viktig den siste scoringen var for Haifa og deres muligheter for avansement. Først den 24. august på National Stadium i Ramat Gan får vi vite vinneren. Inntil da får avisene fortsette å spekulere. Det er fortsatt 90 minutter igje.