Terrorutsatt fotballag vant israelsk liga

Fra Hapoel Tel Avivs Europa League-kamp mot Celtic i 2009. (Illustrasjon: Alex Jilitsky)
Fra Hapoel Tel Avivs Europa League-kamp mot Celtic i 2009. (Illustrasjon: Alex Jilitsky)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Mandag ble det nord-israelske laget Hapoel Ironi for første gang seriemester i israelsk fotball, to runder før slutt. Tidligere i år har laget også stukket av med seieren i Toto-cupen.

Ironi leder serien med hele 16 poeng ned til Hapoel Tel Aviv på andreplass, det samme laget de slo i cupfinalen.

For andre gang på over to tiår har et annet lag vunnet ligaen enn “de fire store” i israelsk fotball – Maccabi Haifa, Maccabi Tel Aviv, Hapoel Tel Aviv og Beitar Jerusalem. For denne bragden fikk trener Ran Ben-Shimon telefon fra statsminister Benjamin Netanyahu, som ønsket å gratulere dem med den solide innsatsen.

Laget kommer fra Kiryat Shmona, en liten by på kun 23.000 innbyggere som ligger kun to kilometer fra grensen til Libanon. De har dermed ofte vært utsatt for Hizbollahs rakettangrep.

Neste sesong får det lille stedets innbyggere i stedet glede seg over at laget deres kun er to kvalifiseringsrunder unna å møte lag som Barcelona, Real Madrid og Manchester United i Champions League.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag