Sang nasjonalsangen for seg selv og for Israel

Den israelske roeren Moran Samuel vant den siste konkurransen før Paralympics i London, men de italienske arrangørene hadde ikke klar Hatikva til seiersseremonien. Da tok Moran mikrofonen i egne hender.

Da Moran Samuel var 24 år gammel, våknet hun plutselig en dag og var lam fra brystet og ned. Det har ikke stanset henne i å leve.
Da Moran Samuel var 24 år gammel, våknet hun plutselig en dag og var lam fra brystet og ned. Det har ikke stanset henne i å leve.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Italienerne prøvde seg først med å spille en annen melodi, men Moran ristet bestemt på hodet. Dette var ikke Israels nasjonalsang.

Roeren, som ble rammet av slag 24 år gammel, og ble lam fra brystet og ned, visste råd. Hun har ikke latt seg stanse i livet av sitt handikap. Hun ville heller ikke la seg stanse av at en italiener hadde glemt CDen med Hatikva. Hun tok mikrofonen og sang nasjonalsangen på egenhånd.

Moran er aktiv på mange arenaer, blant annet spiller hun basketball sammen med menn som også er bundet til rullestol.

– Hvis du ser på en hindring som en hindring, er det en god sjanse for at den vil ta knekken på deg. Hvis du ser på en hindring som en utfordring, vil du gjøre det beste du kan for å komme over den, sier hun til Kanal 2.

– Det kan være små hindringer, som at jeg tar mikrofonen og synger Hatikva, og det kan være større hindringer, sier den unge kvinnen med et smil. Se hele reportasjen fra Kanal 2 med engelsk teksting.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=W9ppv7v1b-Q[/youtube]

Hatikva handler om jødenes årtusenlange lengsel om igjen å bli en fri nasjon i sitt eget land, i Zions land og i Jerusalem. Om 117 dager starter Paralympics i London. Da skal Moran og andre sportsatleter representere drømmen som har gått i oppfyllelse.

Bildet er  hentet fra Moran Samuels offisielle Facebook-side.

 

 

Forrige artikkelHamas: – I hemmelige samtaler med fem europeiske regjeringer
Neste artikkelFlere hundre feiret Israels 64-årsdag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.